Brașov. Medici și pacienți infectați. „Am stat o săptămână cu masca. Este iadul pe Pământ. Groaznic!”… „Am avut o formă medie, spre severă. Am revenit. Am luat-o de la capăt”

Last Updated on august 7, 2020 Jurnaliștii de la Observator TV au luat câteva interviuri celor infectați cu coronavirus din Brașov. În țară sunt 458 de pacienţi internați în secțiile de terapie Intensivă iar Braşovul, al treilea judeţ ca număr de infectări, are o singură secţie de Terapie Intensivă care trebuie să ţină piept valului tot mai mare de pacienţi.

Pacient infectat coronavirus: Este supraomenesc ce se întâmplă. Toate lucrurile care ţin de această nenorocire! Acest virus noi nu îl vedem, dar există!

Brașov. Medici și pacienți infectați. „Am stat o săptămână cu masca. Este iadul pe Pământ. Groaznic!"... „Am avut o formă medie, spre severă. Am revenit. Am luat-o de la capăt” 1

Cel mai vechi pacient din secția de Terapie Intensivă de la Brașov este acum bine. Însă a trebuit să îl lăsăm puţin să se odihnească pentru că, în momentul în care vorbeşti, pe secţie, mai mult de câteva minute cu un pacient, se simte clar că nu mai poate respira, potrivit observatornews.ro.

La un salon distanţă, această doamnă stă pe marginea patului, cu masca de oxigen pe faţă. Este pentru prima dată când poate respira făra ajutorul aparatului de ventilaţie: „Acum mă simt mult mai bine. Am stat o săptămână cu masca. Nu ştiu cum se numeşte. A fost foarte greu! Este iadul pe Pământ. Groaznic!”.

Şefa secţiei unde se duce bătălia pentru supravieţuire a fost ea însăşi infectată cu COVID 19. Simona Gălbineanu povesteşte clipele deloc uşoare prin care a trecut.

Simona Gălbineanu, şef secţie ATI Braşov: Am avut o formă medie, spre severă. Am revenit. Am luat-o de la capăt. Am crezut că oamenii ăştia au nevoie de ajutor şi suntem extrem de puţini.

Deşi a luptat trei săptămâni cu boala, medicul Simona Gălbineanu nu a dezertat. S-a întors la pacienţii şi colegii ei, care încearcă în continuare să ţină piept valului de pacienţi. Câte un medic, la fiecare 6-8 ore! În total, 12 oameni care încearcă să facă faţă atât secţiei ATI Covid, cât şi Noncovid.

Ieşim din secţia de Terapie Intensivă cu promisiunea celor de aici că nu vor abandona lupta. La câţiva metri distanţă, a fost improvizată o Unitate de Primiri Urgenţe destinată doar suspecţilor COVID, pentru ca totul să se facă prin circuite separate.

Cristina Vecerdi, medic şef UPU SMURD: Undeva după 15 martie am construit această structură, absolut de la zero. Aici unde eram noi, era birou de internări, deci cu totul altceva.

Cristina Vecerdi, medic şef UPU SMURD: Acuma ne-am obişnuit! E o stare de fapt! Dar la început nimeni nu ştia cum vor evolua lucrurile şi a fost şi această teamă pentru familii, pentru că toţi avem sau ar trebui să avem şi o viaţă personală de care trebuie să avem grijă.

Aici, la primiri urgenţe, ajung zilnic zeci de suspecţi COVID. Alexandru Lupşe are doar 31 de ani şi de doi ani e asistent medical aici. Mărturiseşte sincer că nu se aştepta ca boala să îl afecteze şi pe el. N-a avut timp să se recupereze după vindecare. S-a întors imediat chiar în secţia din care, cel mai probabil, a luat virusul.

Alexandru Lupșe, asistent medical: Am avut o formă mai uşoară, dar chiar şi forma aceea uşoară trece foarte greu ca şi pacient.

Numărul mare de pacienţi din judeţ nu este o surpriză, spun medicii. Braşovul este un oraş turistic, iar din păcate puţini oameni respectă, cu stricteţe, regulile de protecţie impuse.

Cristina Vecerdi, medic şef UPU SMURD: Aici, pe acest pat, a fost intubat primul pacient Covid din Braşov! Un barbat de 45 de ani! Am văzut lucruri foarte rele!

Previous Story

Brașov. Focar de COVID-19 într-un azil de bătrâni din Moieciu. Raed Arafat și Nelu Tătaru vizită urgentă la Spitalul modular de la Brașov care ar urma să fie inaugurat cu paturile deja existente

Next Story

Brașov. ARR: Aviz negativ pentru mai multe autobuze Transbus Codreanu. „Vreau ca transportul județean de persoane să fie efectuat de autobuze care să ofere o calitate a serviciilor cât mai bună cetățenilor!”