Brașov. Focar de COVID-19 într-un azil de bătrâni din Moieciu. Raed Arafat și Nelu Tătaru vizită urgentă la Spitalul modular de la Brașov care ar urma să fie inaugurat cu paturile deja existente

Last Updated on august 7, 2020 Situația critică de la Brașov i-a făcut pe Raed Arafat și ministrul Sănătății să facă o vizită la spitalul modular construit cu întârziere de autoritățile brașovene.

Raed Arafat a declarat că unul dintre focare la ora actuală în județul Brașov este în Moieciu, dar este vorba de un azil de bătrâni, astfel că nu se impune carantinarea întregii loclaități, anunță bizbrasov.ro.

Brașov. Focar de COVID-19 într-un azil de bătrâni din Moieciu. Raed Arafat și Nelu Tătaru vizită urgentă la Spitalul modular de la Brașov care ar urma să fie inaugurat cu paturile deja existente 1

„Facem periodic această analiză pentru a preveni răspândirea. Se analizează o serie de criterii, cum ar fi transmiterea comunitară, dar și altele, iar în funcție de acestea se poate lua în calcul carantinarea unei localități”, a explicat Arafat.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, despre spitalul modular: Au două saloane de câte 7 paturi, astea sunt 14, şi mai au încă două saloane care sunt cu alte 14. Deci 14 dintre ele vor fi cel mai probabil astea dotate imediat cu ventilatoare, cu tot de terapie intensivă, celelalte la un nivel mai jos, poate ventilatoare şi echipamente de monitorizare.

Din cele 14 paturi ATI pentru pacienţi foarte gravi, practic doar unul singur va fi nou. Celelalte 13 sunt paturile deja existente în Spitalul Judeţean, dar care vor fi mutate în cel modular. Scopul? Dezinfecţia clădirii şi desfiinţarea secţiei ATI Covid care există acum, anunță observatornews.ro.

Andrea Neculau, director DSP: Foarte probabil o primă etapă va fi operaţionalizarea a 15 paturi, respectiv a celor care erau deja existente în secţia de până acum, le vom muta aici.

Autoritățile promit că spitalul modular realizat din containere metalice va fi gata pe 21 august, iar în două zile ar trebui să fie complet echipat. Asta pentru că aparatura ar exista deja.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: Să vedem ce echipamente este nevoie de ele ca să le trimitem din depozitele noastre, din depozitul strategic şi bineînţeles să înceapă dânşii să pună la punct programul gărzilor, turelor, pentru ca să poată să funcţioneze.

Spitalul modular este finanțat din bani de la Consiliul Județean Brașov și a costat aproape 12 milioane de lei.

Previous Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „Lupta cu covidu’. Azi, ora 10.15. Un grup reprezentativ pentru cohorta expusă evoluției grave a CoVid-19 își demonstra curajul nețărmurit în fața neo-virozei, înarmat doar cu soluții diluate de alcool etilic”

Next Story

Brașov. Medici și pacienți infectați. „Am stat o săptămână cu masca. Este iadul pe Pământ. Groaznic!”… „Am avut o formă medie, spre severă. Am revenit. Am luat-o de la capăt”