Tudor Benga, despre Coronavirus: „555 – 614 – 592. Nu e extragerea loto, e bilanțul zilnic al ultimelor trei zile. Am spus de mai bine de trei săptămâni că lucrurile riscă să o ia la vale la Brașov și așa a fost. Vă spun acum următorul lucru: mai avem in opinia mea cam 7-10 zile să evităm spirala. Dacă reușim să menținem cifrele aici, in zona 5-600 zilnic, nu e ideal dar o scoatem la capăt. Dacă însă sărim spre 800-1000 zilnic situația se va deteriora foarte rapid”

Last Updated on iulie 11, 2020 Brașovul are parte de infectări serioase cu coronavirus, 1905 persoane depistate pozitiv până acum. Deputatul Tudor Benga (USR) face apel la respectarea unor minime reguli.

Tudor Benga: „555 – 614 – 592. Nu e extragerea loto, e bilanțul zilnic al ultimelor trei zile. Cele mai mari trei numere de la începutul pandemiei încoace. Eu nu vă zic să vă ascundeti într-un buncăr. Nici eu nu trăiesc într-un buncăr. Fac în continuare naveta săptămânal cu trenul București – Brașov. Circul în continuare cu metroul și taxiul în București. Ies în continuare la terasă în Brașov. Merg ocazional la sală. Încerc să plec o săptămână în concediu. Pe scurt spus încerc să îmi păstrez viața cât de normală se poate.

Tudor Benga, despre Coronavirus: „555 - 614 - 592. Nu e extragerea loto, e bilanțul zilnic al ultimelor trei zile. Am spus de mai bine de trei săptămâni că lucrurile riscă să o ia la vale la Brașov și așa a fost. Vă spun acum următorul lucru: mai avem in opinia mea cam 7-10 zile să evităm spirala. Dacă reușim să menținem cifrele aici, in zona 5-600 zilnic, nu e ideal dar o scoatem la capăt. Dacă însă sărim spre 800-1000 zilnic situația se va deteriora foarte rapid” 1

Însă am maximă grijă să mă protejez și pe mine și pe cei din jur. Port mască în toate incintele publice de orice fel. In cele mai aglomerate port un FFP2. Am în permanență dezinfectant de mâini la mine. Evit aglomerațiile și pe tren și pe metrou și la terase evit orele de vârf. Salut cu fist bump în loc de strângere de mână.

Îmi curăț frecvent telefonul dat fiind că il butonez prin locuri publice. Și, mai ales, nu încurajez oamenii care încearcă să minimizeze pericolul. Virusul e real, pericolul e cât se poate de real, viața merge înainte dar suntem în primul rând noi fiecare responsabili să ne protejăm și să îi protejăm pe cei din jur.

Și încă un lucru. Am spus de mai bine de trei săptămâni că lucrurile riscă să o ia la vale la Brașov și așa a fost. Am spus de săptămâna trecută că România e pe punctul să devină cel mai activ focar din UE și cam acolo ne găsim din păcate. Vă spun acum următorul lucru: mai avem in opinia mea cam 7-10 zile să evităm spirala.

Dacă reușim să menținem cifrele aici, in zona 5-600 zilnic, nu e ideal dar o scoatem la capăt. Dacă însă sărim spre 800-1000 zilnic situația se va deteriora foarte rapid. Și vă spun de asemenea, mai ales că văd inconștienți grămezi prin București, că dacă ajungem acolo capitala va fi cea mai lovită. De departe.

Bucureștiul e un oraș extrem de dens și dacă sărim de masa critică epidemia va lua foc acolo. Peste tot in lume s-a întâmplat așa. Milan, Madrid, Barcelona, Londra, Paris, Moscova, Sao Paolo, Mexico City, New York. Desigur, păstrând proporțiile, că sunt 3 milioane de oameni in Bucuresti nu 5 sau 10 sau 20 de milioane ca in Milano, Paris sau New York. Și dacă focul apucă să facă flacără degeaba venim noi iară cu amenzi și carantină și stare de urgență. Dacă apucă sa ia foc va lua vieți. Multe. Și pot fi părinții sau bunicii tăi, chiar și tu.

Așa că hai să facem un efort cât încă il putem face. Hai să respectăm regulile și legea măcar acum cât încă avem o șansă să nu sărim de pe șine. Da, știu, clasa politică și multe dintre instituții au dat-o de gard. Da, știu, destui concetățeni sunt și inconștienți și egoiști. Dar una peste alta chiar cred că majoritatea nației a putut să fie disciplinată și a respectat regulile câtă vreme a primit un mesaj fără echivoc că-i groasă. Așa că vă repet și eu: e groasă! Nu vă închideți in buncar dar purtați măști, spălați-vă frecvent mâinile, și evitați aglomerațiile. Încă putem evita ce e mai rău. Dar trebuie să acționăm disciplinat acum! Weekend plăcut tuturor!”

Potrivit Digi 24, în România au fost confirmate, până acum, 31.381 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.847 persoane infectate cu coronavirus.

Previous Story

Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „Am avut și bebeluși de câteva zile, de trei săptămâni, de cinci săptămâni, infectați cu coronavirus. Avem și persoane de 91 – 93 de ani. Vârsta medie este cea de 50-60 de ani”

Next Story

Brașov. Mihai Nanu: „Nu, nu merge logica “n-are cum să aibă județul Constanța sub jumătate din numărul de infectați Covid decât Brașovul, că io-te ce aglomerație e la mare!” Luăm exemplul Italiei. Catastrofa nu s-a produs în capitală, în Roma, o metropolă cu peste 4,4 milioane de locuitori, ci în nord. Acolo…”