Brașov. Mihai Nanu: „Nu, nu merge logica “n-are cum să aibă județul Constanța sub jumătate din numărul de infectați Covid decât Brașovul, că io-te ce aglomerație e la mare!” Luăm exemplul Italiei. Catastrofa nu s-a produs în capitală, în Roma, o metropolă cu peste 4,4 milioane de locuitori, ci în nord. Acolo…”

Last Updated on iulie 12, 2020 Mulți se uită cu suspiciune că Brașovul este pe locul 3 la numărul de infectări cu coronavirus. Se face și o comparație cu Constanța. Ține cont virusul de ce vrem noi sau el se dezvoltă acolo unde nu se păstrează minime reguli de protecție?

Mihai Nanu: „Nu, nu merge logica “n-are cum să aibă județul Constanța sub jumătate din numărul de infectați Covid decât Brașovul, că io-te ce aglomerație e la mare!”. Despre cum se răspândește virusul își pot da cu părerea medicii epidemiologi, ceea ce putem face noi e să judecăm ce s-a întâmplat prin alte țări ca să ne dăm seama cât de strâmbă e logica “nu poate sta Brașovul mult mai rău decât Constanța”.

Brașov. Mihai Nanu: „Nu, nu merge logica “n-are cum să aibă județul Constanța sub jumătate din numărul de infectați Covid decât Brașovul, că io-te ce aglomerație e la mare!” Luăm exemplul Italiei. Catastrofa nu s-a produs în capitală, în Roma, o metropolă cu peste 4,4 milioane de locuitori, ci în nord. Acolo...” 1

Luăm exemplul Italiei. Catastrofa nu s-a produs în capitală, în Roma, o metropolă cu peste 4,4 milioane de locuitori, ci în nord. Acolo, nu au fost afectate nici orașele turistice sau de tranzit gen Veneția, Verona sau Trieste, nici cele mai mari orașe, centre financiare, de modă și industriale cum sunt Torino sau Milano.

Milano este cel mai mare oraș din Lombardia, o zonă metropolitană cu peste 4 milioane de oameni, cu fluxuri mari de turiști și navetiști, capitala modei. Și totuși, nu acolo a bubuit Covidul, ci într-un orășel de sub 150.000 locuitori – Bergamo. Bergamo este abia al 36-lea oraș al Italiei ca mărime și importanță economică.

Ai zice că n-are ce căuta Covidul în Bergamo, unde nu circulă mase mari de oameni. Chiar și așa… au murit vreo 4.500 de oameni dacă mă iau doar după niște cifre ale unor știri mai vechi”.

Potrivit Digi 24, În România au fost confirmate, până acum, 32.079 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.871 persoane infectate cu coronavirus.

Previous Story

Tudor Benga, despre Coronavirus: „555 – 614 – 592. Nu e extragerea loto, e bilanțul zilnic al ultimelor trei zile. Am spus de mai bine de trei săptămâni că lucrurile riscă să o ia la vale la Brașov și așa a fost. Vă spun acum următorul lucru: mai avem in opinia mea cam 7-10 zile să evităm spirala. Dacă reușim să menținem cifrele aici, in zona 5-600 zilnic, nu e ideal dar o scoatem la capăt. Dacă însă sărim spre 800-1000 zilnic situația se va deteriora foarte rapid”

Next Story

Brașov. Virginia: Între timp, salvările urla non-stop pe Mihai Viteazu … “Suntem la începutul nebuniei din Italia. Totul arata exact așa. Oamenii sunt inconștienți. Iar noi suntem obosiți deja.” Adina. Medic la Stejaris in Brasov- Spital Covid”