Brașov. Mihai Nanu: „Nu, nu merge logica “n-are cum să aibă județul Constanța sub jumătate din numărul de infectați Covid decât Brașovul, că io-te ce aglomerație e la mare!” Luăm exemplul Italiei. Catastrofa nu s-a produs în capitală, în Roma, o metropolă cu peste 4,4 milioane de locuitori, ci în nord. Acolo…”

(Last Updated On: July 12, 2020)

Mulți se uită cu suspiciune că Brașovul este pe locul 3 la numărul de infectări cu coronavirus. Se face și o comparație cu Constanța. Ține cont virusul de ce vrem noi sau el se dezvoltă acolo unde nu se păstrează minime reguli de protecție?

Mihai Nanu: „Nu, nu merge logica “n-are cum să aibă județul Constanța sub jumătate din numărul de infectați Covid decât Brașovul, că io-te ce aglomerație e la mare!”. Despre cum se răspândește virusul își pot da cu părerea medicii epidemiologi, ceea ce putem face noi e să judecăm ce s-a întâmplat prin alte țări ca să ne dăm seama cât de strâmbă e logica “nu poate sta Brașovul mult mai rău decât Constanța”.

Brașov. Mihai Nanu: „Nu, nu merge logica “n-are cum să aibă județul Constanța sub jumătate din numărul de infectați Covid decât Brașovul, că io-te ce aglomerație e la mare!” Luăm exemplul Italiei. Catastrofa nu s-a produs în capitală, în Roma, o metropolă cu peste 4,4 milioane de locuitori, ci în nord. Acolo...” 1

Luăm exemplul Italiei. Catastrofa nu s-a produs în capitală, în Roma, o metropolă cu peste 4,4 milioane de locuitori, ci în nord. Acolo, nu au fost afectate nici orașele turistice sau de tranzit gen Veneția, Verona sau Trieste, nici cele mai mari orașe, centre financiare, de modă și industriale cum sunt Torino sau Milano.

Milano este cel mai mare oraș din Lombardia, o zonă metropolitană cu peste 4 milioane de oameni, cu fluxuri mari de turiști și navetiști, capitala modei. Și totuși, nu acolo a bubuit Covidul, ci într-un orășel de sub 150.000 locuitori – Bergamo. Bergamo este abia al 36-lea oraș al Italiei ca mărime și importanță economică.

Ai zice că n-are ce căuta Covidul în Bergamo, unde nu circulă mase mari de oameni. Chiar și așa… au murit vreo 4.500 de oameni dacă mă iau doar după niște cifre ale unor știri mai vechi”.

Potrivit Digi 24, În România au fost confirmate, până acum, 32.079 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.871 persoane infectate cu coronavirus.