Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „Am avut și bebeluși de câteva zile, de trei săptămâni, de cinci săptămâni, infectați cu coronavirus. Avem și persoane de 91 – 93 de ani. Vârsta medie este cea de 50-60 de ani”

(Last Updated On: July 11, 2020)

Medicul Andreea Moldovan, director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, avertizează asupra pericolului real de infectare cu coronavirus. S-au infectat chiar și bebeluși de câteva zile.

Medicul Andreea Moldova, citat de mytex.ro: „Pacienții noștri au vârste variabile. Am avut și bebeluși de câteva zile, de trei săptămâni, de cinci săptămâni, avem și persoane de 91 – 93 de ani. Vârsta medie este cea de 50-60 de ani.
Brașov. Medicul Andreea Moldovan: „Am avut și bebeluși de câteva zile, de trei săptămâni, de cinci săptămâni, infectați cu coronavirus. Avem și persoane de 91 - 93 de ani. Vârsta medie este cea de 50-60 de ani” 1

Ne surprinde că avem printre cazurile grave persoane tinere, fără alte boli asociate. Spre deosebire de ce consideram la începutul pandemiei, când spuneam că persoanele vârstnice, peste 65 de ani cu comorbidități, sunt cele la risc și cele care fac forme mai severe, observăm în prezent și forme medii – severe care apar la pacienți tineri sau adulți, care nu au alte comorbidități, care nu au alte boli, nu au alte tratamente.

E greu de detectat exact sursa infecției pentru că de fapt sunt expuneri repetate în mai multe locuri, la mai multe persoane și atunci în general e greu să-ți dai seama că ai luat dintr-un loc sau din alt loc. Lucrul acesta este mult mai clar atunci când este contact de caz pozitiv care nu s-au protejat în urma contactului, în care linkul epidemiologic este clar. Dar în multe situații e greu de precizat de unde s-a dobândit această infecție”.