Brașov. O tânără infectată a refuzat internarea, apoi a reclamat că nu e primită în spital

Last Updated on iulie 24, 2020 Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, dr. Andrea Neculau, a povestit pentru mytex.ro cum o tânără infectată a refuzat spitalizarea apoi a cerut internarea. Interesant este că tânără a refuzat să fie internată la un spital desemnat de medici. Se aleg acum spitalele ca și camerele de hotel?

O femeie din Brașov, a cărei fiică a fost diagnosticată pozitiv cu Sars Cov 2, a reclamat că, deși fata se simte extrem de rău, nu poate fi internată pentru că i se spune că nu mai sunt locuri libere la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.

Brașov. O tânără infectată a refuzat internarea, apoi a reclamat că nu e primită în spital 1

Tânăra de 27 de ani ar fi acuzat de marți, când a primit rezultatul testului COVID-19, dureri puternice în piept, însă personalul medical de pe Ambulanță, ajuns la domiciliu, i-a comunicat că nu are unde să o interneze. Femeia a fost preluată de o ambulanță miercuri și internată.

„Pacienta a fost confirmată în 21 iulie și s-a făcut ancheta epidemiologică, a fost trimisă ambulanța, dar a anunțat că nu vrea să se interneze. Noi trimitem ambulanță fără medic, doar pentru a lua consimțământul sau refuzul scris al pacientului. Apoi a sunat la 112 că se simte rău și s-a răzgândit.

Nu erau locuri la Infecțioase, a fost pusă în stand-by pentru a se identifica un loc. Am găsit la Spitalul Județean din Sf. Gheorghe (spital suport COVID pentru Brașov – nota red.), dar a refuzat.

Într-un final, am găsit un loc la Sanatoriul de Nevroze Predeal. Este posibil să fi fost și un atac de panică, nu chiar insuficiență respiratorie, după cum arată evaluarea clinică, dat fiind faptul că în acea zi pacienta primise rezultatul testului ”, a declarat directoarea DSP Brașov.

Previous Story

Brașov. 113 persoane infectate într-o zi. Cât de grav este? Nu prea. Primarul George Scripcaru ne anunță astăzi că a finalizat 8 terenuri de sport iar Allen Coliban umblă creanga prin cartiere

Next Story

George Bonea: „De 5 zile n-am apă caldă așa că am plecat pănă colea să fac un duș. Gabriela, dă un bip când vine apa caldă, ok?”