Brașov. Alt poluator închis. Din motive de faliment

Last Updated on iulie 30, 2020 Un alt poluator din Brașov se va închide, de această dată benevol, din motive de faliment.

Grupul austriac JAF încetează în luna octombrie producţia de furnir brut la fabrica JF Furnir pe care o deţine la Braşov, a anunţat presa germană.
Fabrica JF Furnir încheiase 2019 cu afaceri de 116,98 milioane de lei, în stagnare faţă de anul anterior, dar cu pierderi mai mari de 12 ori faţă de 2018, de 47,34 milioane de euro, anunță bzb.ro.

Brașov. Alt poluator închis. Din motive de faliment 1

Decizia vine după ce, în luna ianuarie, capitalul social al firmei fusese majorat cu cinci milioane de euro, până la 18 milioane de euro. Majorarea de capital a fost realizată de acţionarul majoritar al firmei, austriecii de la Holzwerkstoffe Vertriebsholding Aktiengesellschaft, aceştia majorându-şi, practic, participaţia la 99,22%, în timp ce acţionarul minoritar JAF Zengerer a rămas cu 0,78%.

JF Furnir produce din 2007 furnir într-o fabrică situate la marginea Braşovului. Compania face parte din grupul austriac JAF, înfiinţat în anul 1948 de soţii Josef şi Antonia Frischeis în Stockerau, lângă Viena. Grupul, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa produselor din lemn din Europa Centrală şi de Est, mai deţine în România şi compania Holver, care are şase puncte de lucru (Braşov, Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara).

Reamintim că, recent, locuitorii din zona Avantgarden – Bartolomeu au anunțat la 112 faptul că în cartier se simte un miros chimic foarte puternic, anunță Biz Brasov. Câteva zeci de locuitori din Avantgarden 3 au ajuns și la poarta companiei JF Furnir, cea identificată că ar emite mirosurile respective.

Previous Story

Brașov. Două adolescente dispărute, una a fost găsită

Next Story

Turiști atacați de urs în Bucegi. Turiștii nu au fost echipați cu spray-uri, dar au avut in apropiere o stâncă pe care s-au cățărat cu toții si au făcut gălăgie cu bidoane de apa in care au băgat pietricele