Tudor Benga: „Cea mai bună veste pentru aeroportul Brașov vine zilele acestea de la …. Bacău. Mai exact WizzAir a anunțat ieri deschiderea unei baze operaționale pe aeroportul “George Enescu” începând cu…”

Piața aviatică în acest moment este prăbușită însă există câteva semnale bune pentru Aeroportul Brașov aflat în construcție. Bineînțeles, prima condiție este să fie finalizat.

Tudor Benga, deputat USR: „Cea mai bună veste pentru aeroportul Brașov vine zilele acestea de la …. Bacău. Mai exact WizzAir a anunțat ieri deschiderea unei baze operaționale pe aeroportul “George Enescu” începând cu finalul lunii octombrie. Este o intrare în forță, direct cu două aeronave și un total de 12 destinații, pe unicul aeroport din țară care până acum avea exclusiv zboruri regulare operate de BlueAir.

Tudor Benga: „Cea mai bună veste pentru aeroportul Brașov vine zilele acestea de la …. Bacău. Mai exact WizzAir a anunțat ieri deschiderea unei baze operaționale pe aeroportul "George Enescu" începând cu...” 1

E greu de spus dacă mișcarea celor de la Wizz reflectă exclusiv optimismul lor vis a vis de revenirea la viață a traficului aerian sau este și o mișcare tactică vis a vis de un competitor aflat intr-o situație comparativ mai șubredă. O să vă povestesc într-o analiză mai detaliată săptămânile următoare cum au fost afectați de criza covid principalii operatori aerieni care ar putea opera și pe aeroportul Brașov în ziua când va fi finalizat. Asta apropo și de anunțul de zilele trecute ale Consiliului Județean privind unele discuții cu BlueAir privind operarea de zboruri cargo la Brașov.

Dincolo de aceste detalii vestea bună pentru Brașov este că cel mai mare operator aerian din România si cea mai importantă linie aeriana a Europei de Est îsi reafirmă prin acest debut viguros la Bacău increderea în potențialul pieței aviatice românești. Lucrurile depind de multiplii alți factori desigur, iar Wizz este in clipa de față intr-o poziție mult, mult mai bună decât alți operatori să incerce marea cu degetul și să acționeze pe termen mai lung decât alții, și vă voi explica de ce in analiza promisă mai sus.

Însă anunțul lor privind Bacăul confirmă faptul ca dacă Brașovul își face cu adevărat temele pentru punerea in functjune a aeroportului atunci chiar are cu cine discuta, chiar și in condiții de criză coronavirus.

Mingea este în terenul Consiliul Județean Brașov și de aceea insist ca CJ Brașov să lămurească cât mai curând problema turnului de control și sistemului de navigație precum și feedback-ul dat până acum de operatorii aerieni vis a vis de soluția turnului virtual”.