Brașov. ELECTRA GHIZA: „Aveți în tabel evoluția infectărilor COVID-19”. Șefa DSP: „Avem situații dramatice de copii care nu se pot prezenta la examenul de capacitate pentru că parintii lor sunt în izolare datorită unui contact la serviciu. E dramatic! Vă dati seama ce simt acei copii?”

Last Updated on iunie 17, 2020 Jurnalista Electra Ghiza prezintă situația de infectări cu coronavirus de la Brașov și o citează pe șefa DSP care spune că lucrurile sunt dramatice.

ELECTRA GHIZA jurnalist: „Aveți în tabel evoluția infectărilor COVID-19 în județul Brașov începând cu data de 1 iunie, adică DUPĂ relaxare. De ieri pănă azi, au fost confirmate 34 de noi îmbolnăviri (județul Vâlcea are 39 în total, de la declansarea crizei epidemiologice!).
Brașov. ELECTRA GHIZA: „Aveți în tabel evoluția infectărilor COVID-19”. Șefa DSP: „Avem situații dramatice de copii care nu se pot prezenta la examenul de capacitate pentru că parintii lor sunt în izolare datorită unui contact la serviciu. E dramatic! Vă dati seama ce simt acei copii?” 1

Specialiștii spun că Brașovul se confruntă cu o răspândire comunitară a bolii (adică nu se mai poate stabili clar sursa infectării) iar DSP spune că avem multe focare mărunte, risipite geografic.

Trendul este unul ascendent iar cauza o reprezintă nerespectarea măsurilor de protecție: purtarea măștii, distanțarea fizică, igiena mâinilor etc.

“Marile brese s-au produs în companii. Oamenii s-au intors la lucru în companiile brașovene unde sunt mai multe persoane, în birouri, și acolo nu s-a purtat masca de protecție. Și de companii private, și de institutii publice vorbim. Despre toate, fără număr. Avem firme închise la această oră datorită cazurilor multiple înregistrate. Avem situații dramatice de copii care nu se pot prezenta la examenul de capacitate pentru că parintii lor sunt în izolare datorită unui contact la serviciu. E dramatic! Vă dati seama ce simt acei copii?” – Adreea Neculau, directorul DSP Brașov.

Până azi, la Brașov s-au vindecat 589 de pacienți iar 61 au decedat.

În tot județul Brașov există 15 paturi ATI (pentru pacienții sever/critic) iar ieri erau ocupate 8.

SURSA: comunicatele oficiale ale DSP Brașov”

Directia de Sanatate Publica Brasov: „O nouă centralizare a datelor efectuată de Direcțiaa de Sănătate Publică a Județului Brașov indică un total de 589 pacienți COVID-19 vindecați, conform raportărilor de la unitățile medicale.

La spitalele brașovene care externează pacienți COVID-19 vindecați, situația este următoarea:
■ 203 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov

■ 221 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov
■ 103 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

■ 56 pacienți vindecați externați din Sanatoriul de Nevroze Predeal.
Acestora li se adaugă 5 brașoveni vindecați externați din Spitalul Județean Sf. Gheorghe (spital-suport COVID-19 pentru județul Brașov) și un brașovean vindecat externat de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Dr. Matei Balș”.

Previous Story

Brașov. O femeie de 37 de ani a murit pe stradă, după ce i s-a făcut rău

Next Story

Tudor Benga: „Cea mai bună veste pentru aeroportul Brașov vine zilele acestea de la …. Bacău. Mai exact WizzAir a anunțat ieri deschiderea unei baze operaționale pe aeroportul “George Enescu” începând cu…”