Brașov. Coronavirus în toate cartierele! Șefa DSP: „Braşovenii ar trebui să fie mai atenţi în spaţiile unde iau contact cu alţi oameni – în supermarketuri, în mall-uri, în mijloacele de transport în comun”

Last Updated on iunie 18, 2020 Numărul mare de infectări cu coronavirus din ultima perioadă a obligat autoritățile brașovene să transforme spitalul CFR în unul COVID. Și la spitalul din Săcele sunt internați cei infectați cu coronavirus din zonă.

Potrivit Andrea Neculau, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, nu se poate vorbi de focare noi. „Mai mult de jumătate din cazuri sunt înregistrate în municipiul Braşov şi sunt împărţite în toate cartierele.

Brașov. Coronavirus în toate cartierele! Șefa DSP: „Braşovenii ar trebui să fie mai atenţi în spaţiile unde iau contact cu alţi oameni - în supermarketuri, în mall-uri, în mijloacele de transport în comun” 1

Nu putem să spunem că un cartier sau altul este un focar. În aceste condiţii, braşovenii ar trebui să fie mai atenţi în spaţiile unde iau contact cu alţi oameni – în supermarketuri, în mall-uri, în mijloacele de transport în comun”, a precizat aceasta pentru bizbrasov.ro.

De asemenea, Neculau a precizat că nu se pune problema carantinării judeţului sau a unor comunităţi din judeţ. „A existat o discuţie la un moment dat (la Zizin, unde nimeni nu respecta normele recomandate de Guvern, iar explozia numărului de cazuri a fost foarte rapidă, n.r.), dar s-a luat decizia să nu recurgem la această măsură”, a mai spus sursa citată.

Ieri, Braşovul raporta 34 de noi cazuri de infectare Covid-19, total – 1.085.

O nouă centralizare a datelor efectuată de Direcția de Sănătate Publică Brașov indică un total de 589 pacienți COVID-19 vindecați, conform raportărilor de la unitățile medicale, anunță Realitatea de Brașov.
La spitalele brașovene care externează pacienți COVID-19 vindecați, situația este următoarea:

■ 203 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov
■ 221 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov

■ 103 de pacienți vindecați externați din Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.
■ 56 pacienți vindecați externați din Sanatoriul de Nevroze Predeal.

Acestora li se adaugă 5 brașoveni vindecați externați din Spitalul Județean Sf. Gheorghe (spital-suport COVID-19 pentru județul Brașov) și un brașovean vindecat externat de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Dr. Matei Balș”.

Previous Story

Tudor Benga: „Cea mai bună veste pentru aeroportul Brașov vine zilele acestea de la …. Bacău. Mai exact WizzAir a anunțat ieri deschiderea unei baze operaționale pe aeroportul “George Enescu” începând cu…”

Next Story

Brașov. Surse. Infectați. Directoare din primărie, care ar fi avut contacte și cu primarul George Scripcaru, și directorul medical de la Spitalul Județean, depistați pozitiv cu coronavirus