Aeroportul Brașov. Premierul Ludovic Orban vine să inspecteze lucrările, la 12 ani după ce a pus piatra de temelie

Last Updated on iunie 17, 2020 Aeroportul Brașov este în lucru de vreo 20 de ani, mai multe lucrări au fost inaugurate cu panglici și șampanie de politicieni.

Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, sunt așteptați vineri, la Brașov, pentru a verifica stadiul lucrărilor la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, anunță bizbrasov.ro.

Aeroportul Brașov. Premierul Ludovic Orban vine să inspecteze lucrările, la 12 ani după ce a pus piatra de temelie 1

Ludovic Orban a pus, pe 15 aprilie 2008, piatra de temelie a aeroportului de la Ghimbav, atunci fiind ministru al Transporturilor.

În 2008, vizita lui Orban avea loc înaintea alegerilor locale, iar promisiunea aeroportului îl propulsa pe Aristotel Căncescu spre cel de-al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean. Atunci rețeta financiară era cu totul alta, canadienii de la IntelCan promițând că vor investi 100 de milioane de euro și că aeroportul urma să fie gata în 2010.

Surprinde neplăcut că Aeroportul Brașov nu a fost proiectat și pentru transportul de mărfuri. A trebuit ca Blue Air să vină și să propună acest lucru.

Reprezentanţii companiei Blue Air au propus realizarea unui terminal de cargo în cadrul aeroportului, considerând că Braşovul este foarte ofertant în ceea ce priveşte dezvoltarea acestei activităţi, cu atât mai mult cu cât în momentul de faţă ea nu se desfăşoară pe nici un aeroport din Transilvania.

„În afară de Bucureşti, nu avem alte terminale de cargo. Braşovul, prin amplasarea lui în centrul ţării şi prin infrastructura de care dispune, este cea mai bună variantă pentru o asemenea investiţie logistică, pe care noi avem capacitatea s-o facem”, a spus Bogdan Năstase, consilier Blue Air, potrivit bzb.ro.

De asemenea, reprezentanţii operatorului au declarat că au în plan ca, odată cu deschiderea activităţii de cargo, să îşi amenajeze o bază de lucru la Aeroportul Braşov şi ulterior să construiască un hangar de reparaţii avioane.

Previous Story

Brașov. Se redeschide Paradisul Acvatic! 

Next Story

Brașovul când? Creșele din Cluj se redeschid de joi. Emil Boc: „Primăria Cluj-Napoca este prima din țară care reușește să redeschidă creșele în această perioadă”