Brașov. Radu Hossu: „Vă pot spune mai multe despre lupta Scripcaru – Coliban. După 16 ani de mandat, Scripcaru cu toată puterea lui pare ușor perimat. Îmbătrânit. Și parcă și plictisit de rolul pe care-l joacă-n urbe. Prima dovadă clară de crăpătură-n zidul impenetrabil ce și l-a construit în ani de bătălii politice a fost …”

Last Updated on iunie 15, 2020 Brașovul se pregătește de alegerile locale. Bătălia se va da între George Scripcaru, plictisit de primăria care mai vrea totuși un mandat, și Allen Coliban (USR), energic, care vrea totuși să schimbe lucrurile în bine aici. Ce vor alege brașovenii? Plictiseala sau energia?

Radu Hossu: „Vă deranjez de pe axa Brașov-București-Constanța cu o mică analiză:
Acum vreo 2 ani, Primarul PSD Firea, Primarul PSD Făgădău (Constanța) și primarul independent (susținut în Consiliul Local de PNL și PSD) Scripcaru (Brașov) își uneau degetele-n într-o dare de mână înspre propășirea spirituală și materială a locuitorilor urbelor guvernate de ei.

Brașov. Radu Hossu: „Vă pot spune mai multe despre lupta Scripcaru - Coliban. După 16 ani de mandat, Scripcaru cu toată puterea lui pare ușor perimat. Îmbătrânit. Și parcă și plictisit de rolul pe care-l joacă-n urbe. Prima dovadă clară de crăpătură-n zidul impenetrabil ce și l-a construit în ani de bătălii politice a fost ...” 1

După ani și ani (vreo 2 cum ziceam mai sus) nu doar că nu s-a dat drumul vreunui proiect comun, dar nu s-a tipărit nicio foaie de parcurs despre cum se vor pune în lucru marile proiecte comune cultural-artistice, de infrastructură urbană sau de scăderea poluării în cele 3 dintre cele mai poluate orașe din România. Adică și-au dat mâna, au make a photo-he-he și cam atât.

Acum, la peste 600 de zile distanță, fiecare dintre acești aleși ai poporului au probleme electorale: Firea e pe cale de a fi călcată de tăvălugul nemulțumiților adunați în spatele matematicianului Nicușor Dan, susținut de USR și PNL (cel puțin temporar). Făgădău îl are adversar pe Stelian Ion, USR-ist cu notorietate națională, după luptele aprige din Comisia Iordache. Un adversar redutabil după orice analiză.

Cum eu sunt din Brașov, vă pot spune mai multe despre lupta Scripcaru – Coliban. După 16 ani de mandat, Scripcaru cu toată puterea lui pare ușor perimat. Îmbătrânit. Și parcă și plictisit de rolul pe care-l joacă-n urbe. Prima dovadă clară de crăpătură-n zidul impenetrabil ce și l-a construit în ani de bătălii politice a fost chiar “cui nu-i place să se mute din Brașov”, zicere slobozită chiar de el într-o ședintă de Consiliu Local, după ce Coliban a îndrăznit să-i arate cum Oradea are un buget dublu la o populație aproape de jumatate față de cea a Brașovului. Zicere ce ne arată că nici Scripcaru nu mai e ce a fost.

În lupta de la localele ce va să vie nu proiectele vor convinge mulțimile, ci puterea cu care candidații vor proiecta percepții despre ei. Puterea este ușor simțită de mulțimi. Slăbiciunea la fel. La Brașov este pentru mine evident că doar doi competitori vor fi importanți anul acesta: Allen Coliban din partea USR-PLUS și George Scripcaru din partea lui (dacă rămâne independent) și a celor pe care i-a patronat (PNL și PSD).

Vestea bună pentru cei noi în politică este că Axa PSD Brașov-București-Constanța se poate transforma în Axa USR-PLUS. Vestea rea este că lupta va fi nu doar cu contracandidatii lor, ci și cu tentaculele caracatiței ce-i înconjoară și protejează de ani de zile. ”

Previous Story

Brașov. George: „Terasele din Centru erau arhipline, lipsind măsurile de protecție. Orice fel de măsuri… Păi, dacă în orașe, în punctele de socializare, în orice fond de interacțiune socială, oamenii se poartă de parcă suntem în 2019 și nu în …”

Next Story

Brașov. Virginia: „Ce făceați mă ieri cate 12 la masă pe Republicii? Dar voi patronii de restaurante??? Nu va ajunge ma cat ați stat închiși? E reglementare de 4 la masa? Pai pune-i … patru la masa si distanta care trebuie. Pune-ți ospătarul ala sa poarte masca corect. De ce ma unii înțeleg si respecta si alții nu? Bai nene si io aș vrea …”