Brașov. După 51 de ani, Prima Şcoală Românească rămâne fără Vasile Oltean. Va fi doar un simplu ghid

Last Updated on mai 17, 2020 Schimbare majoră la Prima Şcoală Românească. Preotul Vasile Oltean a demisionat din funcția de director, pentru a ieși la pensie. De 51 de ani lucra la muzeu, el a împlinit 72 de ani.

Muzeul Primei Şcoli Româneşti are un nou director! După o activitate îndelungată şi cu rezultate de excepţie, preotul profesor doctor Vasile Oltean a ieşit la pensie şi a lăsat locul unui coleg mai tânăr, preotul doctor Sebastian Pârvu, anunță bzb.ro.

Prima Şcoală Românească
(Prima Şcoală Românească)

Sebastian Pârvu spune că îşi doreşte să continue munca lui Vasile Oltean şi să vină şi cu câteva idei proprii. „Pe lângă tot ceea ce înseamnă expunerea patrimoniului, să ne axăm şi pe organizarea de depozite, de a merge chiar şi în linia de restaurare, în aşa fel încât muzeul, pe lângă funcţiunea aceasta de vizitare, să se poată încadra, alături de părintele Vasile Oltean, categoric, pe o linie de cercetare”, a dezvăluit noul director al Muzeului Primei Şcoli Româneşti, Sebastian Pârvu.

Vasile Oltean nu putea să îşi uite dragostea de atâţia zeci de ani, astfel că el va continua activitatea la muzeu, în calitate de ghid. Profesorul spune că muzeul a trecut în această perioadă prin cea mai complicată perioadă a existenţei sale.

Brașov. După 51 de ani, Prima Şcoală Românească rămâne fără Vasile Oltean. Va fi doar un simplu ghid 1

„Muzeul trăia exclusiv din taxa de intrare a vizitatorilor. Cred că suntem singurul muzeu din ţară care trăim din taxa de intrare. Deci, din punctul acesta de vedere problemele sunt foarte mari, de aceea am şi ajuns în situaţia în care să avem 8 muzee în jurul bisericii, pe care nu le deschide nimeni pentru că nu sunt promovate din lipsă de bani”, a explicat fostul director.

Previous Story

Allen Coliban (USR) : „Poate deveni Brașovul capitala verde a României? Da, poate.. Brașovul acum: 5 mp de spațiu verde/locuitor – infringement UE pe calitatea aerului – top 3 cele mai poluate orașe din România”

Next Story

Brașov. 264 de persoane vindecate de coronavirus. 44,4% rata de vindecare