Allen Coliban: „Mii de brașoveni se plâng de ani de zile ca în Brașov pute. Ani la rând, autoritățile au fost surde. Acum 2 zile a trecut inițiativa USR (al cărei co-semnatar sunt) cu privire la introducerea H2S (hidrogen sulfurat) în Anexa 1 la legea calității aerului. Practic, H2S va fi parte din parametrii ce vor fi monitorizați/evaluați în toate aspectele ce țin de calitatea aerului”

(Last Updated On: May 17, 2020)

Allen Coliban atrage atenția că mii de brașoveni au fost lăsați de autorități să inhaleze gaze periculoase de la groapa de gunoi.

Allen Coliban: „Mii de brașoveni se plâng de ani de zile ca în Brașov pute. Ani la rând, autoritățile au fost surde.
În calitate de președinte al Comisiei de Mediu din Senat m-am preocupat constant de subiect. Am participat personal la verificările gropilor de gunoi din Brașov, Chitila sau Cluj.

Allen Coliban: „Mii de brașoveni se plâng de ani de zile ca în Brașov pute. Ani la rând, autoritățile au fost surde. Acum 2 zile a trecut inițiativa USR (al cărei co-semnatar sunt) cu privire la introducerea H2S (hidrogen sulfurat) în Anexa 1 la legea calității aerului. Practic, H2S va fi parte din parametrii ce vor fi monitorizați/evaluați în toate aspectele ce țin de calitatea aerului” 1

Acum 2 zile a trecut inițiativa USR (al cărei co-semnatar sunt) cu privire la introducerea H2S (hidrogen sulfurat) în Anexa 1 la legea calității aerului. Practic, H2S va fi parte din parametrii ce vor fi monitorizați/evaluați în toate aspectele ce țin de calitatea aerului.

Încă de acum 3 ani, Ministerul Sănătății recunoștea că ”hidrogenul sulfurat este un asfixiant având efect de blocare a centrului respirator și, secundar, de formare a unui complex cu hemoglobina”.

Gropile de gunoi neconforme sunt un factor important de eliberare în atmosfera a H2S. De aici și mirosurile urâte din localitățile românești. Brașovul, din nou, și în acest top nedorit.

Poate dacă ani de zile nu a existat grijă proactivă pentru brașoveni din partea autorităților, acum, cu legea în mână, situația se va schimba”.