Foto Brașov. Se taie păduri la greu, în continuare. Brașov, unul dintre cele mai poluate orașe din România, focar de coronavirus. Ce se va alege de orașul ăsta?

Last Updated on mai 16, 2020 Brașov, unul dintre cele mai poluate orașe din România, focar de coronavirus, se taie pădurile la greu. Ce se va alege de orașul ăsta?

Garda Forestieră Brașov: „Pentru a combate eficient tăierile ilegale, Garda Forestieră Brașov face controale adânc în inima pădurii, pentru a ne asigura că lemnul pus pe piață are proveniență legală”.
Foto Brașov. Se taie păduri la greu, în continuare. Brașov, unul dintre cele mai poluate orașe din România, focar de coronavirus. Ce se va alege de orașul ăsta? 1

Ministerul Mediului – România: „Suntem în pădure, în plin control, într-un punct de exploatare forestieră al ocolului silvic Kronosadt. Verificările sunt făcute de colegii de la Garda Forestieră Brașov”.

Foto Brașov. Se taie păduri la greu, în continuare. Brașov, unul dintre cele mai poluate orașe din România, focar de coronavirus. Ce se va alege de orașul ăsta? 2

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat într-un comunicat de presă că nu va suspenda tăierea lemnului din păduri: „Înțeleg emoția și temerile oamenilor. Tocmai de aceea, am inclus, în ultima ordonanță militară emisă, prezența gărzilor forestiere la verificarea transportului de material lemnos. Am emis un ordin de ministru prin care li se retrage atestatul de exploatare tuturor celor care taie lemn ilegal”.

Conform sursei citate, oficialul a punctat că măsura interzicerii tăierilor legale de lemne pe durata stării de urgență „nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie”.

Pe plan social, măsura ar afecta 3,5 milioane de gospodării din România, care se încălzesc cu lemne. Mai mult, peste 100.000 de oameni ar urma să intre în șomaj tehnic sau ar fi concediați.

„Pe plan economic, România ar avea mult de suferit, având în vedere faptul că sectorul forestier și al prelucrării lemnului reprezintă 3,5% din PIB”, s-a mai menționat în respectivul comunicat.

Apoi, s-a subliniat: „Cele aproximativ două milioane de metri cubi de lemn proveniți din doborâturi de vânt ar ajunge să infesteze pădurea sănătoasă, așa cum s-a mai întâmplat și în alte țări din Europa, iar consecințele au fost extrem de grave. 52% dintre pădurile României sunt proprietate privată. Ar însemna să se dea o interdicție asupra fructificării proprietății private”.

Previous Story

Brașov. Medicul Bogdan Moldovan, despre desființarea locurilor de parcare de la Parcul Central. „În încercarea de a rentabiliza cazemata de la SMB Regina M au dispărut pe rand parcările de la Piata Star, de la Aro (pt o piață pustie), jumătate din parcările din Livada Postei, parcările de la Carmen Belcin. Totuși speram ca …”

Next Story

Al treilea spital din Brașov se umple cu bolnavi infectați cu coronavirus