Al treilea spital din Brașov se umple cu bolnavi infectați cu coronavirus

Last Updated on aprilie 8, 2020 Brașovul are deja probleme cu coronavirusul. Al treilea spital se umple cu bolnavi infectați. Până ieri, erau 156 de persoane confirmate cu coronavirus.

„Unitatea medicală pe care o conduc este al treilea spital suport din județ, pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Întrucât primele centre medicale, Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie sunt pline cu pacienți care au COVID-19, mulți bolnavi au ajuns, deja, și la noi.

Al treilea spital din Brașov se umple cu bolnavi infectați cu coronavirus 1
(foto arhiva)

Există, pe secție, un etaj plin cu astfel de cazuri. În acest moment avem și echipamente medicale de protecție pentru personal, întrucât le-am procurat din timp, iar din acest punct de vedere nu avem probleme.

Toate testele pentru COVID-19 de la unitatea noastră se prelucrează la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul Clinic Județean de Urgență, acolo unde există trei aparate de testare rapidă, iar rezultatele sunt gata în șase ore”, a declarat Nicușor-Florin Bîgiu, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, pentru DIGI 24, preluat de Realitatea Brașov.

Nu este exclus să fie implicate și spitalele private. Cum, în acest moment, în judeţul Braşov se pot trata simultan 15 cazuri severe de pacienţi COVID- 19, ministrul Sănătății a precizat că a avut o discuţie pe această temă cu clinicile private.

„Noi trebuie să gestionăm cazurile care le avem. Nu trebuie să luăm în calcul o perspectivă sumbră. În timpul discuţiei cu clinicile private am discutat despre creşterea capacităţii de testare prin aparatura pe care o au, dar şi despre posibilitatea ca aceste unităţi să ofere acele spaţii pentru cazuri uşoare, medii sau chiar pentru cele care necesită terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit bzb.ro.

El a explicat că aceste clinici pot trata pacienţii Covid dacă intră în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. „Managerii de spitale private s-au arătat deschişi. Ele se ocupă acum de cazurile non-Covid, dar, dacă va fi nevoie, vor participa.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este cel care gestionează această problemă. În momentul în care se va pune problema implicării clinicilor private, ne vor informa şi, dacă este necesar, vom lua măsurile care se impun”, a mai spus ministrul.

Previous Story

Foto Brașov. Se taie păduri la greu, în continuare. Brașov, unul dintre cele mai poluate orașe din România, focar de coronavirus. Ce se va alege de orașul ăsta?

Next Story

Video Brașov. Adrian Veştea: „O fabrică produce la capacitate maximă măști si echipamente de protecție! La invitația lor, i-am vizitat și am achiziționat, din bani personali, 1500 de măști, care pleacă spre spitalele brașovene prin DSP Brașov! Din păcate …”