Medicul Ramona Ionescu: „Va fi jale, cel puțin la Brașov. Degeaba duci ventilatoare noi în spitale vechi, pline de microbi! Am văzut ce au făcut cei din Cluj, cu achiziționarea spitalului privat Polaris și mi se pare o idee foarte bună. E un spital de recuperare, nou, acolo nu e o încărcare microbiană ca în spitalele vechi. Eu sper ca …”

Last Updated on martie 26, 2020 Medicul Ramona Ionescu a demisionat pe 12 martie, în plină ședință a Consiliului Județean, de la șefia Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov. Ea atrage atenția asupra microbilor din spital care îi pot pune în pericol pe cei infectați cu coronavirus. Ea a cerut să se construiască un spital nou, pe structură ușoară, ca în China, pentru ca bolnavii să nu stea într-un mediu plin de microbi. A fost refuzată.

Medicul Ramona Ionescu, citată de Libertatea: „Mie, la Brașov, n-au putut să-mi spună nici câte ventilatoare avem în județ. Am înțeles apoi, din presă, că sunt în România cam 1.300 la paturile ATI și încă 1.300 nu se știe unde. Oricâte ventilatoare am avea, vor fi prea puține. Degeaba duci ventilatoare noi în spitale vechi, pline de microbi! Va fi jale, cel puțin la Brașov.

Medicul Ramona Ionescu: „Va fi jale, cel puțin la Brașov. Degeaba duci ventilatoare noi în spitale vechi, pline de microbi! Am văzut ce au făcut cei din Cluj, cu achiziționarea spitalului privat Polaris și mi se pare o idee foarte bună. E un spital de recuperare, nou, acolo nu e o încărcare microbiană ca în spitalele vechi. Eu sper ca ...” 1

Ventilarea mecanică pentru COVID-19, în secțiile ATI, în condițiile multidrog rezistenței microbiene la antibiotice, descrise în mai multe studii făcute în spitalele noastre, reprezintă un risc major.

Am văzut ce au făcut cei din Cluj, cu achiziționarea spitalului privat Polaris și mi se pare o idee foarte bună. E un spital de recuperare, nou, acolo nu e o încărcare microbiană ca în spitalele vechi.

Eu sper ca cei de la Spitalul de Infecțioase din Brașov să fie mai eficienți decât mine. Eu n-am fost împotrivă ca să fiu imaginea revoltei, ci ca să ridic o problemă pe care să o rezolvăm împreună”.

Previous Story

Brașov. De ce nu intervine Armata? DSP Brașov a dezertat! Șefa și-a dat demisia, jumătate din angajați au fugit în concedii medicale! DSP, prima linie de apărare contra coronavirus, a fost anihilat

Next Story

Brașov. Matei: „Nu înțeleg de ce din cauza unui virus suntem păziți de armată cu arme in mana la vedere”