Brașov. Matei: „Nu înțeleg de ce din cauza unui virus suntem păziți de armată cu arme in mana la vedere”

Last Updated on martie 26, 2020 Armata a ieșit și pe străzile din Brașov. Soldații au veste anti-glonț și arme la vedere.

Pe grupul de Facebook Ce iti trebuie, frate? Brasov, Matei Gaspar a scris: „Salutare tuturor. Am si eu o întrebare caci poate sunt mai prost si nu înțeleg de ce din cauza unui virus suntem paziti de armata cu arme in mana la vedere”
Brașov. Matei: „Nu înțeleg de ce din cauza unui virus suntem păziți de armată cu arme in mana la vedere” 1

Brașov. Matei: „Nu înțeleg de ce din cauza unui virus suntem păziți de armată cu arme in mana la vedere” 2

Radu M.: Armata este pe strazi pentru aia care nu respecta izolarea și carantina, poliția ne având forte îndeajuns de impunătoare pentru … care părăsesc izolarea și/sau carantina.
Armata mai este pe strazi pentru ca, alături de poliție, sa păstreze ordinea și liniștea publica pe timpul zilei și pe timpul nopții astfel încât sa se evite infracțiuni .
Dar cred ca era ușor de înțeles. Nu este vorba de intimidare ci de RESPECT sa stați in casa !!!

Andreea B.: Este perfect normal. Poate asa se vede ca nu e glumă!
Cristi C.: Dacă era “ordonanta de Educație” ieșeau în strada profesorii cu stilouri…. “Ordonanta militara” scoate în strada militarii cu arma!!!

Catalin C.. Face parte din protocolul starii de urgenta (starea de urgenta este comuna in situatii de pandemie, atacuri teroriste, nucleare, razboi, etc.) instituit prin ordonantele militare. Arma face parte din dotarea personala a fiecarui angajat in cadrul armatei si nu poate lipsi de langa acesta. Totodata aceste arme nu sunt incarcate cu munitie atat timp cat situatia nu impune acest lucru.

Ca si adaugare se pare ca multi nu citesc titlurile ordonantelor date in ultimele zile, care dicteaza faptul ca ordonantele sunt militare, asadar de acest lucru este responsabil Ministerul Apararii Nationale. Datorita faptului ca situatia inca nu e asa de neagra precum in alte state, ei asigura doar suport, dar in cazuri mai grave vor prelua ei conducerea mentinerii ordinii si asigurarea respectarii ordonantelor de urgenta.

Previous Story

Medicul Ramona Ionescu: „Va fi jale, cel puțin la Brașov. Degeaba duci ventilatoare noi în spitale vechi, pline de microbi! Am văzut ce au făcut cei din Cluj, cu achiziționarea spitalului privat Polaris și mi se pare o idee foarte bună. E un spital de recuperare, nou, acolo nu e o încărcare microbiană ca în spitalele vechi. Eu sper ca …”

Next Story

Foto Brașov. Spitalul de Copii cu depozitele pline cu echipamente anti-coronavirus. Ajutați și celelalte spitale din oraș!