(Last Updated On: March 23, 2020)

Primarul Brașovului a luat astăzi o serie de măsuri care trebuiau implementate de mult. Mulți brașoveni i-au luat-o înainte, nu l-au mai așteptat.

Sorin Pop: „Brașovul a înțeles… De ce nu putem izola orașul?…. Ar fi cea mai bună decizie…. Sa poți pleca dar sa nu mai poți intra in Brașov. Asta înseamnă prevenție.

(Foto) Sorin Pop: „Brașovul a înțeles... De ce nu putem izola orașul?.... Ar fi cea mai bună decizie.... Sa poți pleca dar sa nu mai poți intra in Brașov. Asta înseamnă prevenție...” 1 (Foto) Sorin Pop: „Brașovul a înțeles... De ce nu putem izola orașul?.... Ar fi cea mai bună decizie.... Sa poți pleca dar sa nu mai poți intra in Brașov. Asta înseamnă prevenție...” 2 (Foto) Sorin Pop: „Brașovul a înțeles... De ce nu putem izola orașul?.... Ar fi cea mai bună decizie.... Sa poți pleca dar sa nu mai poți intra in Brașov. Asta înseamnă prevenție...” 3 (Foto) Sorin Pop: „Brașovul a înțeles... De ce nu putem izola orașul?.... Ar fi cea mai bună decizie.... Sa poți pleca dar sa nu mai poți intra in Brașov. Asta înseamnă prevenție...” 4

Sa dezinfectam orașul… Si sa stam 2 săptămâni in case. Pentru noi cei din Brașov este ușor…. Sa vedem cum gestionează toată treaba asta managerul orașului, consiliul local… Consilierii… Primarul… Etc…

Sa permitem doar distribuția de alimente si farmaceutice. Oare de ce nu se gândește nimeni la acest aspect…. In Brașov se revopseau treceri de pietoni… Pentru ce? Oare era prioritar? Noi stam in case…”

Măsuri de reducere a riscului de răspândire a coronavirusului dispuse de primarul George Scripcaru, în calitate de președinte al Consiliului Local pentru Situații de Urgență:
,,Având în vedere prevederile Ordonanței militare nr. 2 din 21.03.2020, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, dar și ținând cont de faptul că o parte dintre brașoveni nu au respectat recomandările privind reducerea răspândirii coronavirusului, am luat următoarele decizii:

1. Începând cu data de 25 martie se interzice derularea de activități de recreere în locurile amenajate din parcurile municipiului Brașov (zonele amenajate pentru practicarea de jocuri colective – șah, table, rummy etc.), dar și în celelalte zone ale parcului. Este permisă doar traversarea acestora. Este vorba de Parcul Schaeffler – Livada Poștei, Parcul Titulescu, Aleea de sub Tâmpa, Parcul Magnolia – centrul civic, Parcul Trandafirilor, Parcul Ursul, Parcul Berzei (Someșul), Parcul Lac Noua, Parcul Tractorul, Pasaj Fartec.

2. Începând cu data de 25 martie se interzice utilizarea celor 204 locuri de joacă publice, a zonelor de fitness, a celor de workout, a parcurilor pentru skateboard și bicicletă și a terenurilor de sport din municipiul Brașov.

3. Începând cu data de 25 martie se interzice utilizarea locurilor special amenajate pentru derularea activităților de picnic. Este vorba de zona La Iepure, zona Pietrele lui Solomon și cea de la Lacul Noua. Aceeași interdicție se aplică pentru orice activitate de picnic pe domeniul public al municipiului Brașov
4. Începând cu data de 24 martie se suspendă programul cu publicul la Grădina Zoologică.

5. Începând cu data de 24 martie se suspendă accesul în parcarea multietajată Regina Maria, cu excepția persoanelor care dețin un abonament pentru această parcare”.