Last Updated on martie 27, 2020 Surprinde neplăcut neimplicarea Primăriei Brașov în ajutorarea medicilor din spitalele brașovene. Cei de la Consiliul Județean sunt îăn ritmul lor, spitalele tot la mila publicului apelează. Este mai rapid și mai eficient.
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov : „Nu am mai avut timp sa va multumim, dar gandul nostru a fost la voi!
Poate e greu de imaginat cata emotie simtim la fiecare apel care anunta o donatie, nu asteptam sa vedem ce primim, stim doar ca e de la voi, ca va ganditi la noi, ca vreti sa fie bine pentru noi, pentru altii, pentru toti!
Pe langa numarul mare de cazuri, problemele colegilor din teren, apelurile care „curg” la 112, colegi aflati in izolare datorita “omisiunilor” unora dintre pacienti sau spaima ca oricand unul din noi poate deveni un numar in statistica COVID , ne confruntam cu epuizarea stocurilor de echipamente si materiale sanitare.
Avem nevoie de combinezoane, manusi, masti, dezinfectanti etc”
Cristian Macedonschi – Consilier Local: „Astazi am participat la prima sedinta online de Consiliul Local la Brasov care a fost foarte bine organizata pe platforma ZOOM de departamentul IT din cadrul primariei.
La inceputul sedintei am avut o interpelare legata de transformarea noului centru de afaceri CATTIA de la fostul Institut al Cartolfului intr-o infrastructura medicala provizorie de criza pentru pacientii infectati cu virusul ucigas. Cladirea este nou nouta, are o parcare subterana mare, are o curte interioara si o cantina complet dotata ultramoderns si ar fi ideala pentru o solutie provizorie atat pentru orasul Brasov cat si pentru localitatile limitrofe din Tara Barsei.
Am cerut sa se opreasca imediat orice investitie in parcuri sau infrastructura sportiva cum ar fi proiectele de la Metrom, de la Stadionul Carpati sau cel din Parcul Tractoru care ne costa cumulat peste 20.000.000 de Euro si sa se redirectioneze banii spre infrastructura medicala de criza.
Am mai cerut sa se achizitioneze un sistem mobil de testare a cetatenilor cu care sa se mearga in cartiere la solicitarea DSP Brasov.
Din pacate primarul Scripcaru nu vede necesitatea si urgenta acestor masuri si s-a spalat repede pe maini spunand ca de sistemul medical nu raspunde primaria Brasov ci Consiliul Judetean.
Eu nu vad lucrurile asa, sunt de parere ca sanatatea brasovenilor e pe primul loc si primaria ar trebui sa faca tot ce ii sta in putinta sa protejeze brasovenii cat mai bine.
Cel mai mult ma nelinisteste insa faptul ca primarul este foarte multumit de ceea ce s-a facut pana acum in Brasov si ca totul ar fi in ordine.
Mie personal mi-e frica de ce va veni peste noi si sper sa trecem cu totii cu bine peste aceasta grea incercare.
Dragi Brasoveni,
Va rog sa invatam din ceea ce se intampla in Italia, Spania sau Franta si sa nu iesim din case. Virusul este extrem de periculos si face jertfe in toate categoriile de varsta chiar daca cei mai vulnerabili sunt parintii si bunicii nostri.
Iesiti numai daca este neaparat nevoie din case si incercati sa nu aveti nici un contact direct cu alti oameni si sa atingeti cat mai putine lucruri si suprafete. Dupa ce va intoarceti acasa spalati-va bine de tot cu sapun si apa cat mai fierbinte (minim 20 de secunde) si bagati hainele cu care ati fost pe strada direct la spalat la peste 60 de grade”.