Brașov. Gravidă cu coronavirus la Maternitate

Last Updated on martie 27, 2020 Reprezentanții Spitalului Clinic de Obstretică Ginecologie Brasov a emis un comunicat în care au ținut să clarifice câteva aspecte, după ce la ei a ajuns o pacientă cu avort în curs care a fost testată pozitiv cu coronavirus.

„În noaptea de 25/26.03.2020, Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov a fost anunțat de un echipaj de pe ambulanță că va sosi o pacientă cu avort în curs și că această pacientă este contact COVID-19.

Brașov. Gravidă cu coronavirus la Maternitate 1

Ca urmare a anunțului, personalul medical a fost echipat corespunzător, ca pentru un caz confirmat COVID-19, iar pacienta – care era asimptomatică – a fost transportată direct în secția pregătită pentru cazurile COVID-19.

I s-a efectuat un test rapid COVID-19, care a ieșit slab pozitiv. Cazul a fost rezolvat din punct de vedere ginecologic și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică.

Joi, 26.03.2020, dimineața, s-au trimis probele recoltate de la pacientă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, pentru a fi prelucrate prin testul Real Time PCR. În după-amiaza aceleiași zile a sosit rezultatul, care este pozitiv. În consecință, pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov.

Personalul Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov nu a fost expus riscului de contaminare, iar cadrele medicale care au interacționat cu pacienta nu sunt considerate contacți”, a transmis  Dr. Mircea Preda,  Manager al Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea.

Previous Story

Brașov. RATBV și Codreanu „ajută” la îmbolnăvire? Aurica Ripeanu: „Cine are cunoștință sa faca publică postarea spre ministrul transportului in comun asa arata condițiile de siguranță a covid 19 pe rutele Brașov -Rotbav si retur pe autobuze Transbus Codreanu va rog distribuiți poate vede cine trebui suntem obligați sa mergem la munca in asemenea conditi”

Next Story

De ce Primăria Brașov nu cumpără echipamente pentru medicii din spitale? Ambulanța Brașov: „Ne confruntam cu epuizarea stocurilor de echipamente si materiale sanitare. Avem nevoie de combinezoane, mănuși, măști, dezinfectanți etc ”