Brașov. Radu Hossu: „Azi ai fost poate cel mai frumos oraș … Cei de la Primărie ne-au chemat acolo pentru că au recunoscut că nu mai fac față și au nevoie ca să pună sisteme și protocoale și proceduri pe picioare, le pot rezolva. Despre parteneri privați care donează în speranța că vor alina o sufeință cruntă: foamea! Căci despre mâncare vorbim în principal. Și a fost și George Scripcaru și Costel Mihai și Adrian Oprica și Allen Coliban acolo, dar și …”

Last Updated on martie 28, 2020 Primăria Brașov stă pe un munte de bani și nu știe ce să facă cu ei în aceste vremuri de criză. Nu cumpără echipamente pentru spitalele din Brașov, nu are oameni care să se ocupe de nevoile celor în vârstă. Primarul George Scripcaru s-a declarat depășit de situație și a cerut ajutorul organizațiilor neguvernamentale, pe care le certa în problema poluării.

Radu Hossu: Solidaritate. Atâta s-a folosit cuvântul ăsta în ultimele zile, încânt nu mai are niciun sens. Așa că eu o să-i zic “să-ți pese de celălalt”.

Brașov. Radu Hossu: „Azi ai fost poate cel mai frumos oraș ... Cei de la Primărie ne-au chemat acolo pentru că au recunoscut că nu mai fac față și au nevoie ca să pună sisteme și protocoale și proceduri pe picioare, le pot rezolva. Despre parteneri privați care donează în speranța că vor alina o sufeință cruntă: foamea! Căci despre mâncare vorbim în principal. Și a fost și George Scripcaru și Costel Mihai și Adrian Oprica și Allen Coliban acolo, dar și ...” 1
(foto Flavia Boghiu)

Am fost la Primăria Brașov azi (vineri) în calitate de reprezentant al Asociatia Pro Democratia club Brasov și Vă ajutăm din Brașov. Ne-au chemat acolo pentru că au recunoscut că nu mai fac față și au nevoie să rezolve situațiile pe care doar grupurile astea non-guvernamentale, pline de oameni mișto, care lucrează câte 14 ore (wink-wink Flavia Boghiu) ca să pună sisteme și protocoale și proceduri pe picioare, le pot rezolva. Despre parteneri privați care donează în speranța că vor alina o sufeință cruntă: foamea! Căci despre mâncare vorbim în principal.

Și a fost și George Scripcaru și Costel Mihai și Adrian Oprica și Allen Coliban acolo, dar și reprezentanți ai ONG-uri, cultelor, Crucii Roșii și ai direcțiilor de servicii sociale și ai protecției persoanelor vulnerabile.

Practic multă lume adunată, echipată corespunzător (în mare parte) ca să ne punem de acord și să sărim Primăriei în ajutor. Ce moment prielnic din partea multora să se înjure între ei. Ce moment prielnic de arătat cu degetul. Ce moment prielnic de scos ochii. Da’ nu! Azi a fost despre să ne pese de ceilalți.

Și am căzut de comun acord ca mii de cazuri care nu pot fi gestionate de administrația locală să fie gestionate de civici. Și am căzut de acord că e bine așa. Și mâine ne vedem iarăși ca să încheiem protocoale (știți voi, să nu ne ridice Poliția de pe stradă când ducem laptele unui senior acasă – îi mulțumesc Prefectului pe această cale).

Astăzi la Primăria a fost despre ceilalți. Despre cei care au nevoie de noi, ăștia de putem să avem grijă de ei. Și ne-am dat cot-în-cot la final în semn de salut și cred că în seara asta fiecare mergem la culcare cu gândul că am făcut un pas bun spre ceva mai bine.

Căci e nevoie și de speranță, iar dacă ea nu vine de la autorități, tot e bine că ele știu unde să o ceară. Căci e nevoie și de curaj. Și slavă domnului, în momentele astea în care fiecare are un dram de frică – cititorule, nu-mi spune că nu ai măcar o anxietate în tine în perioada asta, există și curaj. Folosesc cuvintele astea că-s și eu puțin surprins, poate-n ușoara-mi naivitate, de cât de bine ne-am înțeles în momentele astea de criză.

Eu sunt mulțumit de mine și mândru de cei prezenți acolo. Azi n-a fost despre politică. A fost despre politici. Despre oameni.

Noapte bună, Brașov. Azi ai fost poate cel mai frumos oraș”.

Previous Story

Brașov. Vor fi amendați și șoferii RATBV? Un șofer de la Codreanu a fost amendat cu 9,000 de lei pentru că a umplut autobuzul, fără a ține cont de măsurile pentru prevenția răspândirii coronavirusului

Next Story

„Vă ajutăm din Brașov”. Flavia Boghiu: „Suntem peste 200 de voluntari înscriși și știu că sunteți nerăbdători; mă copleșește energia cu care veniți spre noi. Preferăm să ne mișcăm mai încet, dar sigur, metodic și eficient, decât să ne asumăm riscuri și să facem greșeli. Organizăm o …”