Last Updated on februarie 27, 2020 Este o binecuvântare pentru autorități să ai cetățeni așa cuminți. Chiar dacă află ce grozăvii cancerigene inhalează zilnic copii tineri, femei gravide, bătrâni, nimic nu se întâmplă la nivel mare. Mai sunt câțiva guralivi dar sunt potoliți imediat de cumințenia/muțenia celor mulți.
Mihai Nanu: „☣️DESPRE POLUAREA DIN BARTOLOMEU☢️
O vecină – Olivia Apostolescu – scrie pe grupul cartierului:
”In Bartolomeu avem cu ce ne “delecta” simtul olfactiv, vazul si auzul:
fum si miros de lesini de la topitoria de alamă 😵, bubuituri de la una din carierele de piatra si foarte probabil muuuult praf 🤨, in curand vom avea iar asfalt topit de la “vecinii” nostri aflati gard in gard cu scoala 14. Se pregatesc intens!🤑
Am omis ceva?
Aaa, da! Miros imbatator si badjocoritor de la canalul nimanui aflat langa blocuri 🤢.
Ne lipseste o ploaie acida pentru stimularea simtului tactil… 🤔
Welcome spring!”
Ca să nu fie discuții, Olivia nu are vreo implicare politică și nici nu va avea. Despre POLUAREA INDUSTRIALĂ am mai vorbit. Reprezintă 57% din total poluare în Brașov, dar în Planul de Măsuri pentru Îmbunătățirea Calității Aerului NU ARE CUPRINSĂ NICIO MĂSURĂ. Edilii ar putea să aibă o discuție cu toți poluatorii industriali cunoscuți și să ia măsuri concrete, inclusiv termene clare de relocare.
Așa cum am aflat că au avut cu reprezentanții stației de asfalt de pe Spicului de hăăt, acum 3-4 ani, aceștia (poluatorii) au promis că se relochează la Hălchiu, dar cum nimeni n-a țipat ca să se piardă voturi, nici prioritate n-a fost. Pentru cine nu crede, poate urmări pe Litera 9 dezbaterea pe calitatea aerului de la primarie din decembrie.
În paralel cu eliminarea poluării industriale din oraș, ar fi bine să se găsească soluții concrete de creare a unor parcuri adevărate în cartierele locuite, nu în pădure la Iepure.
Propunerea mea din Bartolomeu – Avantgarden e una din situații, potrivită cartierului de peste linii, dar mai sunt și alte cartiere cu betoane și cu prea puțin spațiu verde.