Brașov. Medicul Keresztes Alexandru, Manager general la Spitalul Militar: „Pacientul suspectat de infecție cu 2019-nCoV trebuie să poarte mască !!! Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante. Folosirea măștii trebuie combinată cu …”

Last Updated on februarie 25, 2020 Medicul Keresztes Alexandru, Manager general la Spitalul Militar de Urgenta “Regina Maria” Brasov, are câteva sfaturi pentru această perioadă.

Keresztes Alexandru: „Indemn la calm, rațiune si respect (de sine si fata de semeni !)
Tine doar de noi sa :
1.Evitarea aglomerațiilor și frecventarea spațiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri);
2.Menținerea o distanță de cel puțin 1 metru față de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut);

Brașov. Medicul Keresztes Alexandru, Manager general la Spitalul Militar: „Pacientul suspectat de infecție cu 2019-nCoV trebuie să poarte mască !!! Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante. Folosirea măștii trebuie combinată cu ...” 1

3.Spălarea frecvenţă a mâinilor, folosind apă și săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare;

4.Utilizezarea tehnicii de a tuși sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau acoperirea nasului și gurii în timpul tusei și strănutului cu un șervetel de unică folosință, urmat de aruncarea acestuia după utilizare și spălarea IMEDIATĂ a mainilor cu apă și săpun;

5.Abținerea de la atingerea gurii, nasului și ochilor;
6.Respectarea regulilor privind modul de purtare, îndepărtare și eliminare a măștilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare.
7.Pacientul suspectat de infecție cu 2019-nCoV trebuie să poarte mască !!!

8.Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante.

Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om.
Sanatate maxima!”

În România, nu există niciun caz de coronovirus confirmat, deşi numărul de suspiciuni este în creştere, anunță RADOR. 

Adrian Streinu Cercel: Au fost făcute o serie de teste. Toate au fost cu rezultate negative, motiv pentru care acest lucru ne dă posibilitatea să spunem că, în momentul de faţă, pe teritoriul României, nu avem identificată nicio infecţie cu coronavirusul cel nou.

 

Previous Story

Brașov. George Scripcaru nu este lăsat de Ludovic Orban să candideze la Primărie din partea PNL? „Dacă cineva e trimis în judecată nu poate să candideze….”

Next Story

Accident Brașov. Fetiță spulberată când traversa, șoferul a fugit. Fetița s-a ales cu fracturi la nivelul picioarelor