(Video) ISU Brașov, mesaj după ce o bătrână a ars de vie în apartament

Last Updated on ianuarie 26, 2020 ISU Brasov a transmis un mesaj după ce o bătrână a ars de vie în apartament, zilele trecute. S-a întâmplat joi, pe strada Avram Iancu, din Braşov. Bătrâna era imobilizată la pat şi era îngrijită de o femeie. Aceasta din urmă era în baie, când a văzut un fum gros ieşind din camera în care se afla victima.

ISU Brasov: „Un moment de neatenție ne poate costa viata !
Având în vedere că în ultima perioada a crescut numărul incendiilor la locuințe si gospodării și că de cele mai multe ori în urma acestor evenimemnte se produc importante pagube materiale dar și pierderi de vieți omenești, dorim să vă readucem în atenţie următoarele măsuri:
(Video) ISU Brașov, mesaj după ce o bătrână a ars de vie în apartament 1

Nu fuma în pat sau când esti obosit ori ai luat medicamente;

Când fumezi, trebuie să ai lângă tine o scrumieră;

Nu lăsa ţigara aprinsă înainte de a părăsi încăperea şi umple cu apă scrumiera în care se află mucurile înainte de le arunca;

Verificaţi sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice;

Utilizează mijloacele de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor;
Nu suprasolicita instalaţia electrică din locuinţa ta sau de la locul de muncă;

Amplasează mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile;
Păstrează chibriturile şi brichetele departe de copii, şi, dacă este posibil, închise.
Nu aşeza lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile.

Lumânările aprinse se amplasează într-un suport stabil, incombustibil.
Înainte de a părăsi o încăpere, stinge toate lumânările.

Se interzice folosirea chibriturilor, lumânărilor, lămpilor de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu/explozie, cum sunt: depozite de furaje, grajduri, magazii, poduri sau spaţii în care se simte miros de gaz şi altele asemenea.

Se interzice folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/ conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun.
Vezi aici Video:

Arderea resturilor menajere se face doar la distanţe corespunzătoare de locuinţe şi anexe gospodăreşti, asigurându-se supravegherea pe tot parcursul acesteia. Înainte de a părăsi locul de ardere, se stinge cu apă”.

Previous Story

Brașov. Bătrână de 87 de ani ucisă în casă! Vecinii sunaseră la 112 din alt motiv

Next Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu: „Oare de ce? Se declară oficial că doar 6 spitale de boli infecțioase din România au fost nominalizate pentru a contribui la managementul epidemiei cu coronavirusul de Wuhan. Printre ele NU SE NUMĂRĂ și cel din Brașov! Oare de ce? În acest caz …”