Primăria Brașov amendată pentru poluarea din oraș?! Ministrul Mediului: „E un mesaj pe care îl dau tuturor gărzilor de mediu din țară: Nu putem să închidem ochii sau să ne prefacem că nu avem o problemă. Atunci când avem o legislație, trebuie aplicată indiferent de ce administrație publică locală vorbim, indiferent de culoarea politică a primarului, pentru că, dincolo de amiciția sau legătura de colegialitate de partid între un …”

Last Updated on ianuarie 14, 2020 Primarul George Scripcaru se tot plângea că nu are posibilități legale să lupte cu poluarea extremă din oraș. Ministrul Mediului îl contrazice și îi cere să-și facă treaba pentru reducerea poluării. Ministrul Mediului vorbește chiar de amendarea administrațiilor locale pentru poluarea extremă.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, citat de Digi 24: „Am cerut de săptămâna trecută un raport al Gărzii de Mediu să văd care a fost gradul de implementare a măsurilor de combatere a poluării. Vă spun sincer că nu este unul satisfăcător. Am avut o discuție cu comisarul Gărzii Naționale de Mediu care a acceptat să-și depună mandatul.

Primăria Brașov amendată pentru poluarea din oraș?! Ministrul Mediului: „E un mesaj pe care îl dau tuturor gărzilor de mediu din țară: Nu putem să închidem ochii sau să ne prefacem că nu avem o problemă. Atunci când avem o legislație, trebuie aplicată indiferent de ce administrație publică locală vorbim, indiferent de culoarea politică a primarului, pentru că, dincolo de amiciția sau legătura de colegialitate de partid între un ...” 1

E un mesaj pe care îl dau tuturor gărzilor de mediu din țară: Nu putem să închidem ochii sau să ne prefacem că nu avem o problemă. Atunci când avem o legislație, trebuie aplicată indiferent de ce administrație publică locală vorbim – comună, oraș, municipiu, capitala României, și indiferent de culoarea politică a primarului, pentru că, dincolo de amiciția sau legătura de colegialitate de partid între un responsabil al administrației centrale și un primar, trebuie să primeze siguranța și sănătatea cetățenilor.

Că nu s-a amendat Primăria Capitalei, nu pot să spun dacă are legătură sau nu cu faptul că sora Gabrielei Firea era șefa de cabinet a comisarului Gărzii de Mediu. Și nu eu sunt cel care ar trebui să decidă dacă a fost o chestiune morală sau mai puțin etică. Asta ar trebui să decidă alte instituții.

În ultimii ani nu a fost dată nici măcar o sancțiune Primăriei Capitalei privind calitatea aerului din București.

În ultimii cinci ani Garda de Mediu nu a dat nicio sancțiune către Primăria Capitalei. Buna relaționare între Primăria Capitalei și comisarii Gărzii de Mediu, din păcate, a făcut ca angajații de la Mediu să nu își ducă la îndeplinire atribuțiile de serviciu.

Nu pot să cred că într-un oraș cu atât de multe sesizări din partea cetățenilor, care au semnalat calitatea precară a aerului indiferent din ce orice colț din București, nu s-a dat nicio sancțiune”.

Întrebat despre modul în care s-ar putea ieşi din această situaţie, el a subliniat că administraţiile publice locale ar trebui “să-şi facă treaba astfel încât să ajungem în situaţia în care şi CE să vadă că de la an numărul zilelor cu depăşiri ridicate scade şi nu creşte”, potrivit stiripesurse.ro.

“Direcţia este una singură. Toate aceste planuri de măsuri ar trebui implementate de către administraţiile publice locale, de către PMB în Bucureşti, Braşov şi Iaşi să-şi facă treaba, astfel încât să ajungem în situaţia în care şi Comisia să vadă că de la an la numărul zilelor cu depăşiri ridicate scade şi nu creşte”, a mai spus şeful de la Mediu.

Previous Story

(Video) Accident Brașov. Două persoane încarcerate, două mașini făcute praf la ieșire din Codlea

Next Story

Gheorghe Ialomitianu: „Din vina administrației orașului nostru, Brașovul nu va găzdui Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2024…Nedezvoltarea domeniului schiabil existent in Poiana Brasov si lipsa Aeroportului au fost argumente majore…”