Gheorghe Ialomitianu: „Din vina administrației orașului nostru, Brașovul nu va găzdui Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2024…Nedezvoltarea domeniului schiabil existent in Poiana Brasov si lipsa Aeroportului au fost argumente majore…”

Last Updated on ianuarie 14, 2020 Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomitianu, îl face răspunzător pe George Scripcaru pentru pierderea organizării de către Brașov a Jocurilor Olimpice ale Tineretului din 2024.

România a pierdut vineri organizarea celei de-a patra ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret din iarna lui 2024 în favoarea provinciei sud-coreene Gangwon, unde se află localitățile Gangneung si PyeongChang, anunță Pro Sport.

Țara noastră fost reprezentată de orașul Brașovul ca viitoare gazdă a JO de Tineret, însă n-a avut nicio șansă în fața coreenilor. Granada (Spania) și Sofia (Bulgaria) au fost alte orașe care și-au dorit găzduirea competiției.

Gheorghe Ialomitianu: „Din vina administrației orașului nostru, Brașovul nu va găzdui Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2024, candidatura României fiind un eșec așteptat, din păcate. Nedezvoltarea domeniului schiabil existent in Poiana Brasov si lipsa Aeroportului au fost argumente majore in luarea deciziei de catre Comitetul Olimpic International.

Gheorghe Ialomitianu: „Din vina administrației orașului nostru, Brașovul nu va găzdui Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2024...Nedezvoltarea domeniului schiabil existent in Poiana Brasov si lipsa Aeroportului au fost argumente majore...” 1

Acest lucru se știa de ani de zile, din 2013, de la FOTE, eveniment care a avut loc la Brașov și în care am fost implicat direct, în calitatea de Ministru de Finanţe asigurând resursele financiare pentru desfăşurarea Festivalului.

De asemenea, tot atunci, când a anunțat candidatura pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului 2024, pe lângă realizarea Aeroportului, conducerea municipiului Brașov le-a promis brașovenilor, oaspeților din străinătate și oficialilor din sportul românesc că:

– va extinde domeniul schiabil din Poiana Brașov la Râșnov;

– va construi o linie de transport pe cablu (telescaun) între Cabana Postăvarul și Râșnov.

Din cele 3 obiective promise și asumate, conducerea orașului nu a făcut nimic de atunci!

Să fim sinceri cu noi, și la FOTE s-a trecut cu vederea faptul că nu avem aeroport. Iar acum, firesc, nu se mai putea întâmpla!

După 7 ani venim în prezent, când am pierdut candidatura pentru 2024. Iarăși, tipic, conducerea orașului nu a reacționat public și nu ne explică și nouă, brașovenilor, de ce am pierdut organizarea acestui eveniment sportiv important. Se tace, s-a adoptat încă o dată “poziția struțului”… Nu este corect, nu este bine și nu este normal!”

Previous Story

Primăria Brașov amendată pentru poluarea din oraș?! Ministrul Mediului: „E un mesaj pe care îl dau tuturor gărzilor de mediu din țară: Nu putem să închidem ochii sau să ne prefacem că nu avem o problemă. Atunci când avem o legislație, trebuie aplicată indiferent de ce administrație publică locală vorbim, indiferent de culoarea politică a primarului, pentru că, dincolo de amiciția sau legătura de colegialitate de partid între un …”

Next Story

Brașov. FELICITĂRI! Tânăra de la Pompieri care i-a salvat viața unui bătrân înjunghiat pe Griviței a primit ” Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne “