Poluare Brașov. Micu Bogdan: „Eu am insistat ca George Scripcaru sa aibă un senzor unde sa vadă zilnic poluarea din Brașov. Chiar de la geamu biroului. Pe senzorul care are un ecran si măsoară live arata 120-140 PMurile de 1, 2.5 si 10. Si alerta era Severe Pollution. All people will be affected. In hârtia de pe biroul lui de la APM scria ca …”

Last Updated on ianuarie 11, 2020 Micu Bogdan, consilier al ministrului Mediului și al primarului Brașovului, explică de ce i-a pus un senzor de poluare lui George Scripcaru, în birou. Primarul nu era convins că Brașovul este poluat deoarece în fiecare an primește hârtii de la Agenția de Mediu care-i spun că nu există poluare aici. Chiar dacă cei de la Comisia Europeană îi spun că Brașovul este poluat. Chiar dacă brașovenii din Coresi, Triaj, Bartolomeu, Astra, Florilor urlă de un an de zile că pute și că este prea mult praf.

Poluare record Cartier Avantgarden Coresi, sâmbătă dimineața
Poluare Brașov. Micu Bogdan: „Eu am insistat ca George Scripcaru sa aibă un senzor unde sa vadă zilnic poluarea din Brașov. Chiar de la geamu biroului. Pe senzorul care are un ecran si măsoară live arata 120-140 PMurile de 1, 2.5 si 10. Si alerta era Severe Pollution. All people will be affected. In hârtia de pe biroul lui de la APM scria ca ...” 1

Micu Bogdan, pe grupul de Facebook Stop poluării din Brașov! Vrem aer curat!: „Eu am insistat sa aibă un senzor unde sa vadă zilnic poluarea din Brașov. Chiar de la geamu biroului.
Cred ca e bine ca primaru sa fie extrem de conștient de problema poluării.

Poluare Brașov. Micu Bogdan: „Eu am insistat ca George Scripcaru sa aibă un senzor unde sa vadă zilnic poluarea din Brașov. Chiar de la geamu biroului. Pe senzorul care are un ecran si măsoară live arata 120-140 PMurile de 1, 2.5 si 10. Si alerta era Severe Pollution. All people will be affected. In hârtia de pe biroul lui de la APM scria ca ...” 2 Poluare Brașov. Micu Bogdan: „Eu am insistat ca George Scripcaru sa aibă un senzor unde sa vadă zilnic poluarea din Brașov. Chiar de la geamu biroului. Pe senzorul care are un ecran si măsoară live arata 120-140 PMurile de 1, 2.5 si 10. Si alerta era Severe Pollution. All people will be affected. In hârtia de pe biroul lui de la APM scria ca ...” 3

Daca am făcut bine sau nu sa ii pun senzoru. Vom vedea….. Eu cred ca e bine sa vadă.
Dar cred ca o conștientizare reala a autorităților la toate nivelurile este clar o urgentă.

Pe senzorul care are un ecran si măsoară live arata 120-140 PMurile de 1, 2.5 si 10. Si alerta era Severe Pollution. All people will be affected.
In hârtia de pe biroul lui de la APM scria ca anual Brașovul nu e poluat. Prin acest gest eu am încercat sa demontez acea hârtie si cred ca am reușit.

Unii vad ca vorbesc destul de agresiv la adresa mea. E alegerea fiecăruia ce zice.
Dar de bine de rău. Azi vede si primaru pe pielea lui ce se întâmplă. Si asta pentru ca i-am pus senzoru ala”.

În cea ce privește agresivitatea unor brașoveni la adresa lui Bogdan Micu se explică prin faptul că acesta, tot timpul, spune că principala cauză a poluării din Brașov este traficul auto. În realitate industria poluează cel mai mult. De aici trebuie pornit. Chiar dacă marii poluatori au protecție de la autoritățile locale.

Mihai Nanu: Planul Calității Aerului 2018-2022 întocmit pentru Primăria Brasov zice altceva, nu traficul auto e primul poluator cu PM10, ci de departe industria pentru care Zeus o exclude intenționat din discuție
Poluare Brașov. Micu Bogdan: „Eu am insistat ca George Scripcaru sa aibă un senzor unde sa vadă zilnic poluarea din Brașov. Chiar de la geamu biroului. Pe senzorul care are un ecran si măsoară live arata 120-140 PMurile de 1, 2.5 si 10. Si alerta era Severe Pollution. All people will be affected. In hârtia de pe biroul lui de la APM scria ca ...” 4

Boroda George: Intr-un oras oarecare , la câteva sute de metri de centrul orașului se afla o topitorie cu un furnal de 5 metri diametru. Stiind ca in furnalul ala se arde intensiv pe timp de noapte, sa se afle cate masini euro5 și euro6 cu filtre DPF de particule sunt necesare pentru a egala furnalul in puterea sa de contaminare a aerului unui cartier întreg.

Previous Story

Brașov. Radu: „Am reușit să contribui la prinderea a trei hoți și recuperarea a opt biciclete. Pe la 11 noaptea, stăteam aici la birou și am auzit ceva zgomote în stradă. Am dat perdeaua și am văzut trei dubioși cum împingeau de zor la două biciclete și un cărucior. Hm! Am ieșit până la poartă …”

Next Story

Brașov. Dragi turiști, nu vă mai rupeți picioarele pe pârtiile din Poiană sau prin munți. Salvamont: „În 24 de ore, 12 apeluri de ajutor pentru Salvamont Municipiul Brașov, 10 apeluri pentru Salvamont Predeal, 3 apeluri pentru Salvamont Bran”