Brașov. Radu: „Am reușit să contribui la prinderea a trei hoți și recuperarea a opt biciclete. Pe la 11 noaptea, stăteam aici la birou și am auzit ceva zgomote în stradă. Am dat perdeaua și am văzut trei dubioși cum împingeau de zor la două biciclete și un cărucior. Hm! Am ieșit până la poartă …”

Last Updated on ianuarie 11, 2020 Brașov. Radu: „Am reușit să contribui la prinderea a trei hoți și recuperarea a opt biciclete. Pe la 11 noaptea, stăteam aici la birou și am auzit ceva zgomote în stradă. Am dat perdeaua și am văzut trei dubioși cum împingeau de zor la două biciclete și un cărucior. Hm! Am ieșit până la poartă …”

Trei hoți de biciclete au fost prinși joi noapte în Brașov cu ajutorul unui cetățean vigilent.

„Joi noapte, în jurul orelor 2.30, o patrulă de jandarmi aflată în misiune a surprins trei persoane care transportau șapte biciclete, pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Brașov.

 

Brașov. Radu: „Am reușit să contribui la prinderea a trei hoți și recuperarea a opt biciclete. Pe la 11 noaptea, stăteam aici la birou și am auzit ceva zgomote în stradă. Am dat perdeaua și am văzut trei dubioși cum împingeau de zor la două biciclete și un cărucior. Hm! Am ieșit până la poartă ...” 1

Întrebați despre proveniența lor, cei trei nu au putut avea justificări, recunoscând faptul că le-au sustras din zona căminelor studențești din zona Memorandului. Jandarmii au întocmit actele legale de constatare, făptașii împreună cu bunurile sustrase fiind predați lucrătorilor de poliție pentru continuarea cercetărilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Colonel Adrian Laurențiu Stoian, citat de mytex.ro.

Întreaga întâmplare a fost povestită pe Facebook de Maxmilian Radu Munteanu, cel care i-a urmărit pe hoți și a alertat poliția: „Știu că sunt unii care râd de mine, cum stau eu ca baba pe geam, spionez ce mișcă prin cartier și sun la poliție ca un apucat. E comic, dar uneori produce efecte. De exemplu, de aseară până azi am reușit să contribui la prinderea a trei hoți și recuperarea a opt biciclete. Am spus OPT f… biciclete, și pe lângă ele și un cărucior de copii, un laptop și alte acareturi.

Ieri, pe la 11 noaptea, stăteam aici la birou și am auzit ceva zgomote în stradă. Am dat perdeaua și am văzut trei dubioși cum împingeau de zor la două biciclete și un cărucior. Hm! Am ieșit până la poartă, am aruncat un ochi peste ea și mi-a fost clar că ceva nu e kosher cu băieții. Am luat rapid niște adidași, o geacă, bicicleta și m-am dus după ei. Ceva mai încolo i-am ajuns din urmă și i-am întrebat de ce împing la bițe, de ce nu merg pe ele. Unul dintre ei, cu bârnău mai borcănat, mi-a zis că bițele sunt pe pană și de aia. Trei romi, unul mai slab și mai înalt, cu geacă roșie, borcănatul ăsta și unul pe care nu l-am văzut bine, că împingea la căruțul roșu cu trei roți. Bițele, ceva DHS ieftin albastru cu gri și un city-bike verde. I-am tot întrebat de unde le au, dar deja Borcaner Man își pierduse auzul și se făcea că nu înțelege. I-am lăsat să se piardă printre blocurile de peste drum de Onix, ei se tot uitau stresați în spate, și am sunat direct la secția 2 de poliție, de care aparțin, și le-am spus care-i treaba. M-au pus rapid în contact cu patrula și ăia au zis că vin imediat înspre mine.

Între timp, … traversaseră 13 Decembrie și o luaseră pe Griviței înspre Kogălniceanu, dar acolo au traversat din nou și ultima oară i-am văzut printre blocurile de 4 etaje de pe 9 Mai. Le pierdusem urma. La naiba, m-au făcut niște fripți! M-am întâlnit cu poliția pe Transilvaniei, colț cu 9 Mai, și ne-am împărțit zona de lângă, să o periem un pic. M-am dus spre Victoriei pe ocolite, apoi din nou printre blocuri, pe la piață și am traversat în gară. Am văzut că la 12 e un tren care merge spre Sfântu și am bănuit că vor să-l prindă. M-am dus ocolit pe peroane, nimic, apoi am traversat înapoi Bulevardul Gării și am luat-o din nou pe străduțe, spre 9 Mai, că eram curios unde-i pierdusem exact. Din locul unde-i văzusem ultima oară plecau două urme de cauciucuri de bicicletă, unul cu profil de stradă, unul cu crampoane, pe trotuar și pe zăpada afânată de lângă, și se terminau înspre Munteniei. Deci o luaseră pe o străduță mai ascunsă! Am sunat din nou la patrula de poliție, le-am spus ce am mai făcut și ce am mai văzut și am luat-o înspre casă. Am băgat și niște Instastories cu chestia asta, că naiba știe cine mai umblă pe străzi la ore târzii și nu se știe niciodată de unde sare informația utilă…

…și când am ajuns acasă, am deschis telefonul și vecinul skateraș-meseriaș îmi scrisese ”Men, dar ăia erau pe la 11:40 pe la Pizza Hot, că i-am văzut eu!”. Dap, de la un fucking Instastory! Am postat toată tărășenia pe ”Ce îți trebuie, frate?”, ca să se mai răspândească informația și – ce surpriză! – pe la ora 2 mă sună ăia de la secția 3 de poliție că i-au prins! Ura! M-am culcat și la 5 mă sună ăștia de la secție din nou, că dacă nu vin la declarații. Le zic ”Men, lăsați-mă să dorm, că de dimineață am kineto, după vin direct la voi!”.

Zis și făcut! La poliție pe hol era mamen Borcănater, spășit pe o bancă. Am intrat la declarații și în timp ce vorbeam cu ofițerul care se ocupă de caz, tot veneau informații. Nenorociții furaseră din cămine, de pe Colină, de prin Avantgarden și și de pe la Ceasu Rău și erau în total opt biciclete, căruciorul, un laptop și alte chestii. Nu aveau inițial păgubiți, dar tot apăreau pe măsură ce trecea timpul. A fost super ironic când a dat cineva buzna pe ușă și a spus că două dintre biciclete sunt ale unei colege de-ale lor, care lucrează în secție, și alta a unui vecin de-al ei. Ăluia îi spărseseră balconul, deci violare de domiciliu, agravant, altă încadrare. Pe proști îi prinseseră jandarmii pe la ora 2 pe Aurel Vlaicu, CU TOATE OPT BICICLETELE! Una peste altă, polițiștii aveau treabă grupa mare, dar erau tare încântați că i-au prins pe ăștia. Urmează arest preventiv de 24 de ore, propunere de arest pe 30 de zile și un proces, la care de abia aștept să mă duc, foarte sincer!

Vreau să rețineți trei chestii din toată povestea asta, vă rog:

1. Nu e mare șmecherie civismul ăsta simplu. E super ușor să dai un telefon și poate să AJUTE enorm! De asemenea, dacă i se întâmplă unuia o nasoală, nu te trage pe cur, fii martor, du-te la poliție și la proces, lasă confortul personal, că nu se știe niciodată când o să ai nevoie TU de un martor și dai peste unul ca tine, care se trage pe cur. Dacă nu ne mai tragem toți pe cur, ca nație, o să meargă toate mai bine; și solidaritate, și civism, și poliție, TOTUL, doar să începem cu noi! Fiindcă ăla care fură azi de la altul mâine va fura de la tine!

2. Pentru a mia oară: nu mai lăsați biciclete pe scară, că e locul favorit al hoților!

3. Poliția e supereceptivă, dacă ești pozitiv, proactiv și cooperezi cu ea. Știu o grămadă de oameni de comitet în poliție și și cei pe care i-am întâlnit de ieri până azi au fost la fel. Din păcate însă, sunt dotați jalnic, nu au personal și birocrația îi omoară încet. Dacă vrem ca poliția să-și facă treaba, e important să o ajutăm și noi, să o ardem constructiv față de ea. De câte ori e nevoie, indiferent de dezamăgiri. Pentru detalii, vezi punctul 1.!

Ca o concluzie, eu sunt doar un fript cu apucături de babă nebună, care s-a întâmplat să fie la locul potrivit în momentul potrivit, iar nenorociții ăia au avut ghinionul să treacă prin fața casei babei nebune. Aia e! Puteam să mă bag bine-merci la un serial, dar a parcă fost un pic mai mișto să îngheț cam cât durează un episod dintr-un serial, făcându-mi propriul episod din Viața Reală™. Ceea ce vă dorim și dumneavoastră!

Sper să nu aveți parte de nenorociți! Numai bine! 🤗”

Previous Story

(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”.

Next Story

Poluare Brașov. Micu Bogdan: „Eu am insistat ca George Scripcaru sa aibă un senzor unde sa vadă zilnic poluarea din Brașov. Chiar de la geamu biroului. Pe senzorul care are un ecran si măsoară live arata 120-140 PMurile de 1, 2.5 si 10. Si alerta era Severe Pollution. All people will be affected. In hârtia de pe biroul lui de la APM scria ca …”