(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”.

Last Updated on ianuarie 11, 2020 Primarul Brașovului și al său consilier, Bogdan Micu, au început să recunoască faptul că Brașovul este poluat, dar nu așa tare și de vină ar fi șoferii și o fermă de pe lângă Brașov.

Sâmbătă dimineață senzorii guvernamentali și neguvernamentali arată poluare extremă în Brașov. Cea mai mare din România, comparabilă cu Afganistan și Bangladesh, cele mai poluate țări din lume. Să înțelegem că brașovenii au iești cu mașinile vineri noaptea ca să polueze? Sau mai degrabă poluatorii industriali, protejați de autorități, au avut multă treabă azi noapte?

Sursa: Air Visual
(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”. 1

(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”. 2

(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”. 3

Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”.

Sursa: Calitate Aer
(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”. 4

Sursa Pulse Eco
(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”. 5

Sursa Airly
(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”. 6

Ministrul Mediului, Costel Alexe: „Indiferent de zgomotul de fond pe care îl fac CEI MAI RESPONSABILI pentru situația de astăzi, realitatea este că Bucureștiul, alături de Brașov și Iași, este unul dintre cele mai poluate orașe ale țării și nu s-a luat aproape nicio masură pentru îmbunătățirea situației.

M-aș fi bucurat ca argumentele Primăriei București să fi convins Comisia Europeană si să nu ajungem în situația de a aștepta un verdict de la Curtea Europeană de Justitie.

Mă lasă rece amenințările cu plângeri penale, aluziile și ironiile ieftine la care apelează doamna Primar General, Gabriela Firea, pentru a masca propria indolență și ineficiență în implementarea măsurilor pentru îmbunătățirea calității aerului în București.

Stimată doamnă, plângerea penală cu care mă amenințați nu ȋi ȋnsănătoşeşte şi nu ȋi protejează pe bucureşteni și vă asigur că nu puteți să le faceți plângeri penale miilor de bucureșteni care sunt forțați să respire aerul nesănătos din capitala României!
La fel cum, stimată doamnă, mutarea stației de monitorizare de la Cercul Militar, de care v-ați arătat deranjată, nu rezolvă poluarea din zonă sau din București, ci doar o maschează și o ascunde de ochii opiniei publice.
Mai responsabil ar fi să luaţi ȋn serios situaţia pe care v-am semnalat-o şi să luaţi, de urgenţă, măsurile necesare.

Vreau să îi asigur pe toți românii, indiferent de județul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcția de ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, vor avea în mine un aliat și îmi voi desfășura activitatea cu bună credință, în interes public, transparent și fără jumătăți de măsură!
Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”

Sursa Urad Monitor
(Foto) Brașov, poluare extremă, iar! Doru Oprea: „Multa lume sustine ca avem prea multe masini, ca de fapt noi suntem de vina pentru poluare. Eu zic sa se dea o hotarare de consiliu prin care sa se circule ca pe vremea lui Ceausescu, o saptamana cu sot, alta fara sot. Totodata, Statul ar trebui sa limiteze vanzarea de combustibil catre firme si populatie, propun pentru inceput 20 l de combustibil pe luna”. 7

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Ciocnire violentă pe bulevardul Saturn. Două persoane rănite

Next Story

Brașov. Radu: „Am reușit să contribui la prinderea a trei hoți și recuperarea a opt biciclete. Pe la 11 noaptea, stăteam aici la birou și am auzit ceva zgomote în stradă. Am dat perdeaua și am văzut trei dubioși cum împingeau de zor la două biciclete și un cărucior. Hm! Am ieșit până la poartă …”