Foto Brașov. Promenada lui Scripcaru, groapă de gunoi. Mihai Nanu: „Zona descoperită a canalului Timiș de pe Str. Castanilor s-a transformat într-o groapă de gunoi. Gunoaie menajere, doze de bere, PET-uri. Toate le …”

Last Updated on ianuarie 22, 2020 Primarul George Scripcaru a decopertat canalul Timiș, de pe strada Castanilor, promițând că va transforma zona într-o promenadă. Cu ocazia lucrărilor a mutat și stația care măsura calitatea aerului (cea mai proastă calitate a aerului din țară în intersecția Ceasu Rău). Acum, promenada lui Scripcaru s-a transformat într-o groapă de gunoi.

Mihai Nanu: „Zona descoperită a canalului Timiș de pe Str. Castanilor s-a transformat într-o groapă de gunoi.
Gunoaie menajere, doze de bere, PET-uri. Toate le puteți găsi pe ceea ce trebuia a fi Promenada de pe Castanilor ce avea ca scop reintroducerea în peisajul urban a râului Timiș.
Foto Brașov. Promenada lui Scripcaru, groapă de gunoi. Mihai Nanu: „Zona descoperită a canalului Timiș de pe Str. Castanilor s-a transformat într-o groapă de gunoi. Gunoaie menajere, doze de bere, PET-uri. Toate le ...” 1

Foto Brașov. Promenada lui Scripcaru, groapă de gunoi. Mihai Nanu: „Zona descoperită a canalului Timiș de pe Str. Castanilor s-a transformat într-o groapă de gunoi. Gunoaie menajere, doze de bere, PET-uri. Toate le ...” 2

În fapt, motiv de mutare a stației de măsurare a aerului de la capătul străzii înspre Maniu tocmai la Memo sub pădure, fiindcă pe acel amplasament măsurătorile arătau groaznic, de parcă în zona respectivă nu trăiesc tot oameni care respiră aer. Fie el și amestecat cu fum de mici de la Ceasul Rău.

Ca să stopez afirmația “ce să faci, autoritățile au intenții bune, dar sunt unii cetățeni nesimțiți”, le amintesc de teoria geamurilor sparte. Când inviți unii fără spirit civic să arunce doza acolo, derbedeul chiar o face.

Și cum să n-o facă dacă acel canal arată mai mult a cavou decât a regenerare urbană?
Astupați înapoi tâmpenia asta după ce strângeți gunoaiele care colmatează canalul și aduceți înapoi stația de măsurare a aerului dacă doriți să mai creadă cineva că poluarea chiar e o preocupare pentru voi! Pe bune, e penibil, a ajuns o sursă de infecție în mijlocul orașului!
Foto Brașov. Promenada lui Scripcaru, groapă de gunoi. Mihai Nanu: „Zona descoperită a canalului Timiș de pe Str. Castanilor s-a transformat într-o groapă de gunoi. Gunoaie menajere, doze de bere, PET-uri. Toate le ...” 3

Despre teoria ferestrelor sparte
Mizeria atrage mizerie. Corupţia atrage corupţie. Teoria ferestrelor sparte se naşte într-un articol scris de James Q. Wilson şi George L. Kelling în martie 1982, publicat în revista The Atlantic Monthly.

Una dintre concluziile fireşti care decurge din cele prezentate mai sus este că o strategie bună pentru prevenirea inconvenienţelor vandalismelor de tot felul înseamnă rezolvarea problemelor atunci când acestea sunt nesemnificative.
Foto Brașov. Promenada lui Scripcaru, groapă de gunoi. Mihai Nanu: „Zona descoperită a canalului Timiș de pe Str. Castanilor s-a transformat într-o groapă de gunoi. Gunoaie menajere, doze de bere, PET-uri. Toate le ...” 4

Astfel, dacă repari geamul ce abia s-a spart, nu vor fi sparte şi celelalte, dacă strângi gunoaiele imediat ce apar, nu vor apărea saci de gunoaie aruncate pe trotuare, dacă ataci criminalitatea măruntă, vei reduce şi criminalitatea majoră ş.a.m.d. Teoria spune chiar mai mult decât atât, şi anume că omul, aflat într-un mediu neîngrijit, în care ceea ce este considerat moral, etic ori legal nu pare a fi respectat, are tendinţa de a se comporta în consecinţă, imoral, ilegal.

O serie de experimente ale cărei rezultate au fost publicate recent în revista Science (noiembrie 2008) de un grup de cercetători din Olanda confirmă comandamentele acestei teorii”.

Previous Story

Brașov. Alternativă la blocajele de pe DN1. Andronache Gabriel: „Felicitări Lucian Bode…În calitate de navetist pe DN1 sper ca în 2 ani să dispară coloanele de mașini de la Comarnic sau de la Bușteni și așteptarea de 2-5 ore pentru a trece prin aceste localități. Mai rămâne de identificat o soluție pentru conflictul de trafic de la Predeal (Pârâul Rece) intersecția DN1 – DN73A”

Next Story

Brașov. Ești de acord? Mall-ul AFI să fie transformat în spital, propune Rasaliu, candidatul PSD la șefia CJ. „Să mutăm practic activitatea de la Boli Infecțioase care se desfășoară cum se desfășoară (…) în acele spații insalubre, activitatea de la Spitalul Astra, chiar și Spitalul Județean …”