Brașov. Alternativă la blocajele de pe DN1. Andronache Gabriel: „Felicitări Lucian Bode…În calitate de navetist pe DN1 sper ca în 2 ani să dispară coloanele de mașini de la Comarnic sau de la Bușteni și așteptarea de 2-5 ore pentru a trece prin aceste localități. Mai rămâne de identificat o soluție pentru conflictul de trafic de la Predeal (Pârâul Rece) intersecția DN1 – DN73A”

Last Updated on ianuarie 22, 2020 Guvernul Orban caută soluții pentru DN1, până la construcția Autostrăzii Brașov-Comarnic.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a propus marţi mai multe soluţii temporare de reducere a blocajelor rutiere de pe DN1 din Valea Prahovei până la finalizarea autostrăzii Comarnic Braşov, printre care şi folosirea unui drum forestier în zona Azuga, transmite G4Media.

Andronache Gabriel, deputat PNL Brașov: „Felicitări Lucian Bode pentru aplecarea spre soluții pragmatice ce pot fluidiza circulatia rutieră pe DN1. Voi continua să urmăresc dacă soluțiile teoretice sunt puse in practică. În acest sens voi utiliza mijloacele parlamentare puse la dispoziție de Regulamentul CD.

În calitate de navetist pe DN1 sper ca în 2 ani să dispară coloanele de mașini de la Comarnic sau de la Bușteni și așteptarea de 2-5 ore pentru a trece prin aceste localități. Mai rămâne de identificat o soluție pentru conflictul de trafic de la Predeal (Pârâul Rece) intersecția DN1 – DN73A”.

Brașov. Alternativă la blocajele de pe DN1. Andronache Gabriel: „Felicitări Lucian Bode...În calitate de navetist pe DN1 sper ca în 2 ani să dispară coloanele de mașini de la Comarnic sau de la Bușteni și așteptarea de 2-5 ore pentru a trece prin aceste localități. Mai rămâne de identificat o soluție pentru conflictul de trafic de la Predeal (Pârâul Rece) intersecția DN1 - DN73A” 1

Ministrul Transporturilor: „În paralel (cu debutul construcţiei sectorului de autostradă Comarnic-Braşov, n.r.), rezolvăm pe termen scurt, până când se construieşte autostrada, drumurile pentru micul trafic, pentru a decongestiona acest sector.

Am stat şi eu 7 ore în trafic de la Bucureşti la Braşov, pe 30 decembrie, ştiu ce sentimente trăiesc românii care circulă pe acest tronson şi stau 7-8 ore, de aceea cred că drumul judeţean Câmpina-Valea Doftanei limită cu Braşov-Săcele – 61 de kilometri de drum judeţean, poate fi reabilitat printr-o intervenţie a statului cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, şi astfel avem o variantă alternativă.

De asemenea, la Sinaia avem un drum paralel cu drumul naţional identificat de autorităţile locale şi acolo putem să îl reabilităm şi salvăm câţiva kilometri, în zona Azuga am identificat un drum forestier care poate fi folosit ca şi rută alternativă, iar cele două variante ocolitoare, Comarnic şi Buşteni, ele sunt deja prinse în master-plan pe fonduri europene şi ele pot fi realizate înaintea autostrăzii. (…) Acolo se blochează traficul, trebuie să recunoaştem acest lucru, iar construirea celor două variante ocolitoare, Comarnic şi Buşteni, în regim de autostradă, ar rezolva problema aglomeraţiei şi a gâtuirii traficului în zona respectivă”

Previous Story

Șezătoare de Ziua Unirii Principatelor Române la Casa Junilor

Next Story

Foto Brașov. Promenada lui Scripcaru, groapă de gunoi. Mihai Nanu: „Zona descoperită a canalului Timiș de pe Str. Castanilor s-a transformat într-o groapă de gunoi. Gunoaie menajere, doze de bere, PET-uri. Toate le …”