Brașov. Reacție. Radu: „Confuzia stupidă intre Spitalul Sf Constantin și Spitalul Regina Maria. Pentru început, dragi brașoveni, câteva întrebări: 1. Câți credeați că Sf. Constantin și Regina Maria sunt una și aceeași chestie? 2. Câți credeați că Sf. Constantin este numele unui …”

Last Updated on decembrie 17, 2019 Un pacient confuz reclamă „amețeala” intre Spitalul Sf Constantin și Spitalul Regina Maria  de pe Iuliu Maniu. Spitalul Sf Constantin i-a oferit și un răspuns.

Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Maxmilian Radu Munteanu a scris: „Confuzia stupidă intre Spitalul Sf Constantin și Spitalul Regina Maria private clinic din Brașov.

Pentru început, dragi brașoveni, câteva întrebări:
1. Câți credeați că Sf. Constantin și Regina Maria sunt una și aceeași chestie?
2. Câți credeați că Sf. Constantin este numele unui spital din rețeaua Regina Maria?
3. Câți știați că Spitalul Sf. Constantin și Spitalul Regina Maria sunt două chestii complet diferite?

Brașov. Reacție. Radu: „Confuzia stupidă intre Spitalul Sf Constantin și Spitalul Regina Maria. Pentru început, dragi brașoveni, câteva întrebări: 1. Câți credeați că Sf. Constantin și Regina Maria sunt una și aceeași chestie? 2. Câți credeați că Sf. Constantin este numele unui ...” 1

Realitatea e cam așa: în clădirea fostei fabrici Nivea de pe Iuliu Maniu funcționează două unități spitalicești private DIFERITE una de cealaltă. Diferite, dar nu prea, cu juma’ de gură așa, că sunt două intrări una lângă alta, un hol comun și două recepții similare, care cam seamănă. Și problema e că nimeni de pe acolo, nici de la unii, nici de la alții nu e tare dornic să te lămurească. Eu am impresia despre mine că nu sunt chiar imbecil, deși e posibil să greșesc, naiba știe, dar eu m-am lămurit cu privire la situația asta doar acum vreo oră și a fost cam așa:

Aveam de făcut o radiografie pentru controlul ortopedic de mâine și eram destul de relaxat, știind că am un spital cu secție de radiologie pe centru, aproape de mine. Cu gândul că Sf. Constantin și Regina Maria sunt aceeași mâncare de pește, am căutat pe Google Maps ”spitalul Sf.” și primul hit era ”Spitalul Sf. Constantin, Iuliu Maniu”. Lejer!

Sun direct din Maps la numărul de acolo, să întreb de program. Îmi răspunde cineva de la recepție, îi spun ce vreau, îmi face contactul la imagistică. Acolo îmi răspunde altcineva, îmi spune că au program până la 20:00, perfect, le spun că vin.

Dau să închid, când face doamna de la celălalt capăt ”Dar știți unde e noul sediu, nu?” și-mi spune că e la Pantex, în Dârste. Îi spun că nu am cum să vin în Dârste, că e prea departe și întreb dacă nu e radiologie și pe Maniu.

Spune că nu. Zic merci, mă dezumflu și pun o întrebare aici pe FB, unde mi se spune că pot să merg pe Iuliu Maniu, la Regina Maria. Nedumerit, le spun oamenilor că acolo s-ar fi închis, dar ei mă asigură că radiologia e acolo. Caut pe Google ”Regina Maria” și sun să întreb. Confirmare. Întreb despre confuzia cu Sf. Constantin, nu zic nimic, că cică nu știu nimic. În fine.

Mă duc la Regina Maria (sic), unde știam eu că e radiologia, dau trimiterea, îmi fac radiografia, plătesc. Întreb fetele de acolo despre confuzia de spitale, spun că ele au foarte multă treabă și nu pot face nimic. ”Dar totuși, să notați undeva, să le spuneți superiorilor…” Nu se poate, ne pare rău.

Ies din subteran (CC: Deceneu & Vexxatu 😉 ), văd un pupitru de recepție branduit ”Sf. Constantin” și le întreb pe doamnele de acolo de confuzie. Ele ”păi da, radiologia de la Sf. Constantin e în Dârste”.

Insist, le spun că eu sunasem în urmă cu o oră și de ce nu mi-a putut spune nimeni că există imagistică și pe Iuliu Maniu. Îmi spun foarte relax că ”ei nu pot trimite oameni la Regina Maria” și se PREFAC că nu știu că la 3 m sub biroul lor este un laborator de radiologie.

Le întreb cum ar fi dacă persoana care întreabă ar fi una în vârsta, care se deplasează greu și-mi răspund cinic că ”nu e problema lor”. Le spun că nu prea e în regulă cinismul lor și bat un apropo la omenie care le depășește. Decid că îmi pierd vremea, le mulțumesc pentru timpul acordat și plec. Se uită la mine mirate și ușor deranjate, în timp ce eu scutur virtual din cap a dezaprobare.

Concluzie: nu vă bazați pe doamnele și domnișoarele de pe la recepțiile spitalelor, că le cam doare în c.r de voi și ”nu e problema lor”. Cele de la Regina Maria au avut o atitudine ceva mai prietenoasă (dar hei, lor le dădeam bani! 😉 ), dar nu s-au ostenit deloc să reclame undeva problema mea de comunicare și m-au expediat și ele, până la urmă.

Cea mai mișto parte? Știți că și Spitlul Militar, de stat, se numește tot ”Regina Maria”, nu? 😉 Pentru că suntem un popor căruia îi place să-și onoreze înaintașii prin proiecte sensibile de naming și fiindcă apreciem mult coerența!

Sunt curios dacă Sf. Constantin sau Regina Maria vor răspunde la postarea asta și/sau își vor asuma ceva. 🙂

L.E.: În caz că nu e clar, deșteapta de la Sf. Constantin de la imagistică m-a făcut să cred că nu mai există nici un spital pe Iuliu Maniu. Am întrebat asta explicit și mi-a răspuns la fel de clar. Deci cam minciună!

Spitalul Sf Constantin: Bună Maxmilian Radu Munteanu, îți mulțumim pentru feedback, ne ajută să fim mai buni! 🙂 Într-adevăr, în decursul celor aproape 9 ani de când cele două clinici împart locația de pe Iuliu Maniu au existat confuzii, vor mai exista probabil. Noi ne-am mutat de curând pe Calea București 318 cu partea de spital, am deschis un departament de imagistică pe care nu l-am avut până acum, pe Iuliu Maniu rămânând doar cabinete de consultații (în partea noastră de clădire).

Te rugăm să ai puțină răbdare cu noi, nu am apucat să refacem semnalistica pe Iuliu Maniu, urmează. Iar privind fetele de la recepția noastră, te asigurăm că vom folosi feedback-ul tău în mod constructiv. Cheers! 😉

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Pieton omorât pe loc de un șofer pe bulevardul Saturn

Next Story

Gara Brașov „modernizată” tot de CFR? Paul: „Cum pentru multi dintre voi subiectul “gara Brașov” este unul important, mă grăbesc să vă anunț o procedura de licitație inițiată de CFR – Regionala Brașov și care privește reabilitarea câtorva elemente din zona Gării (peronul 1, pardoseala la intrarea în tunel, etc…). Nu mă aștept la mari minuni dată fiind valoarea …”