Gara Brașov „modernizată” tot de CFR? Paul: „Cum pentru multi dintre voi subiectul “gara Brașov” este unul important, mă grăbesc să vă anunț o procedura de licitație inițiată de CFR – Regionala Brașov și care privește reabilitarea câtorva elemente din zona Gării (peronul 1, pardoseala la intrarea în tunel, etc…). Nu mă aștept la mari minuni dată fiind valoarea …”

Last Updated on decembrie 17, 2019 A venit o nouă guvernare și nimic nou la Gara Brașov. Primăria reuză în continuare să bage bani iar CFR a lansat o licitație pentru lucrări de modernizare de doar 500,000 de euro. Recent, Primăria a prezentat un plan de modernizare dar se pare că cei de la CFR continuă cu propriul plan.

Paul Ciocan: „Cum pentru multi dintre voi subiectul “gara Brașov” este unul important, mă grăbesc să vă anunț o procedura de licitație inițiată de CFR – Regionala Brașov și care privește reabilitarea câtorva elemente din zona Gării (peronul 1, pardoseala la intrarea în tunel, etc…). Nu am apucat să descarc caietul de sarcini dar va ofer link-ul: http://sicap-prod.e-licitatie.ro/…/c-noti…/v2/view/100084125

Nu mă aștept la mari minuni dată fiind valoarea – sub 500.000 de euro, dar tot e mult mai mult decât mă așteptam să se întâmple (dat fiind faptul că în proiectul deja licitat dar încă neatribuit al reabilitării tronsonului CF Brașov – Sighișoara era inclusă și renovarea Gării).

În plus, insist încă odată – e datoare și Primăria Brașov să rezolve aspectul zonei (chioșcurile părăsite din față, situația ciudată cu autogara noua nedeschisă, în vreme ce cea veche e extrem de murdară, etc…)”

 

Recent, a George Scripcaru a declarat:„Este un concept care are detaliile tehnice, logistice și funcționale, o idee ce poate fi înaintată CFR, pentru a găsi o soluție legală de a o pune împreună în practică, dacă se dorește acest lucru. Am discutat cu reprezentanții Regionalei CFR Brașov și cu fostul șef al Companiei Naționale de căi ferate, ne-am corelat cu proiectele noastre pe care urmează să le implementăm – terminalul de transport din partea stângă a gării, parcarea subterană și pasajul subteran pietonal către bulevardul Victoriei, benzile dedicate transportului public, proiecte care sunt depuse la ADR Centru pentru accesarea de fonduri nerambursabile și unde suntem într-un stadiu avansat”.

 

Gara Brașov „modernizată” tot de CFR? Paul: „Cum pentru multi dintre voi subiectul "gara Brașov" este unul important, mă grăbesc să vă anunț o procedura de licitație inițiată de CFR - Regionala Brașov și care privește reabilitarea câtorva elemente din zona Gării (peronul 1, pardoseala la intrarea în tunel, etc...). Nu mă aștept la mari minuni dată fiind valoarea ...” 1

„Sper ca noua structură guvernamentală să aibă o deschidere mult mai mare către rezolvarea acestei probleme cu care noi ne confruntăm deși nu este a noastră, proprietatea fiind a Companiei naționale de căi ferate. Eu sper să găsim împreună o soluție, pentru că am văzut din partea reprezentanților CFR cu care am discutat, de data asta, o altă abordare“, a declarat primarul George Scripcaru, potrivit brasovcity.ro.

Ideea prezentată, rezultată dintr-o analiză a Gării Cracovia, modifică esențial fluxurile de circulație și funcționalitățile din Gara Brașov, fără intervenții structurale majore la clădirea existentă.

Gara Brașov „modernizată” tot de CFR? Paul: „Cum pentru multi dintre voi subiectul "gara Brașov" este unul important, mă grăbesc să vă anunț o procedura de licitație inițiată de CFR - Regionala Brașov și care privește reabilitarea câtorva elemente din zona Gării (peronul 1, pardoseala la intrarea în tunel, etc...). Nu mă aștept la mari minuni dată fiind valoarea ...” 2 Gara Brașov „modernizată” tot de CFR? Paul: „Cum pentru multi dintre voi subiectul "gara Brașov" este unul important, mă grăbesc să vă anunț o procedura de licitație inițiată de CFR - Regionala Brașov și care privește reabilitarea câtorva elemente din zona Gării (peronul 1, pardoseala la intrarea în tunel, etc...). Nu mă aștept la mari minuni dată fiind valoarea ...” 3

Casele de bilete ar urma să fie mutate la etaj, unde ar urma să existe spații dedicate restaurantelor și cafenelelor, în timp ce la parter se propune amenajarea unor spații comerciale sau destinate informării turistice, după modelul gărilor din alte orașe ale lumii. Accesul către peroane se va face și pe la etaj, iar proiectul prevede montarea de lifturi pentru persoane cu dizabilități, precum și scări rulante.

Previous Story

Brașov. Reacție. Radu: „Confuzia stupidă intre Spitalul Sf Constantin și Spitalul Regina Maria. Pentru început, dragi brașoveni, câteva întrebări: 1. Câți credeați că Sf. Constantin și Regina Maria sunt una și aceeași chestie? 2. Câți credeați că Sf. Constantin este numele unui …”

Next Story

Brașov. Pieton omorât. Vlad: „Saturn e unul dintre cele mai mari bulevarde din Brasov unde se circula deseori, mai ales seara cand sunt benzile mai libere, cu viteza foarte mare – peste 100km/h. Accidentul de ieri s-a produs din cauza …”