Brașov. Mergi? Revelion 2020 pe Tâmpa. „Respectăm și anul acesta tradiția și facem o drumeție în noaptea dintre ani pe Tâmpa. Plecăm de la Modarom la ora…”

Last Updated on decembrie 10, 2019 Brașovenii și turiștii sunt invitați să petreacă Revelionul pe Tâmpa. Există și câteva reguli de respectat.

Braşovul Pedalează: Respectăm și anul acesta tradiția și facem o drumeție în noaptea dintre ani pe Tâmpa.
Plecăm la ora 22:00 de la Modarom ( coordonate https://goo.gl/maps/4EZ97Q9Dbuj ) și urcăm pe Aleea Tiberiu Brediceanu, de unde urmăm traseul marcat cu Triunghi Roșu până în vârf.

Brașov. Mergi? Revelion 2020 pe Tâmpa. „Respectăm și anul acesta tradiția și facem o drumeție în noaptea dintre ani pe Tâmpa. Plecăm de la Modarom la ora...” 1

Traseul nu este greu și poate fi parcurs de oricine are un minim de antrenament, chiar și de copii.
Urcarea ne va lua în jur de o oră și odată ajunși sus, vom aștepta trecerea în 2020 și vom ciocni la ora 00:00 ce avem fiecare: șampanie, vin, ceai, apă sau alte băuturi.

Coborârea o va face fiecare pe cont propriu. Cu siguranță vor fi oameni care vor coborî spre Răcădău prin Șaua Tâmpei sau spre centru pe același traseu pe care am urcat.

Regulament:
Este interzis să aruncăm pe jos orice fel de gunoi. Fiecare este rugat să ia cu el o pungă de gunoi în care să strângă propria mizerie și s-o bage în rucsac pentru a o arunca la o pubelă din oraș.

Echipament necesar:
– Încălțăminte adecvată mersului pe munte și potrivită pentru vremea de afară (exclus teniși, sandale, șlapi, balerini, încălțăminte cu toc, papuci de casă, flip-flops sau cu picioarele goale).

– Îmbrăcăminte adecvată mersului pe munte și potrivită pentru vremea de afară.
– Lanternă și baterii suficiente pentru urcare și coborâre. Nu vă bazați pe lumina altora!
– Bețe de trekking – recomandate. Vă ajută mult la coborâre.
– În caz că va fi gheață, nu strică să aveți niște colțari sau gheare.
– Pungă pentru gunoi.

Fiind un eveniment cu caracter public la care participarea este gratuită, organizatorul nu își asumă răspunderea pentru eventualele incidente ce vor apărea pe parcurs. Prin participare sunteți de acord să respectați regulamentul evenimentului.

Organizator: Asociația Brașovul Pedalează, prin președinte, Robert Lazar. Telefon de contact: 0724348215”

Având în vedere că muntele Tâmpa are statut de rezervație naturală, făcând parte din rețeaua europeană Natura 2000, facem următoarele precizări legate de evenimentul din noaptea dintre ani:
1. Nu vom tolera folosirea dispozitivelor pirotehnice (artificii, petarde etc) în această arie protejată. Dacă simțiți nevoia să bubuiți petarde, rămâneți jos în stradă. Sunt exceptate bețigașele ce scot scântei, inofensive.

2. Nu vom tolera aruncarea de gunoi pe jos. În categoria gunoiului intră orice, de la ambalaje de petarde, tuburi de artificii, pungi, pahare de plastic, sticle, cioburi, coji de banane etc.
3. Aveți mare grijă la încălțămintea aleasă și la îmbrăcăminte. Este posibil să fie gheață pe traseu. Nu dați de lucru Salvamonului.
4. Nu scurtați traseul.

5. Nu vă apropiați prea mult de marginea prăpastiei și nu vă suiți pe ziduri, balustradă sau în zona literelor.
6. Respectați-i pe ceilalți participanți și evitați orice conflict cu aceștia.

7. Păstrați decența atunci când consumați alcool.
8. Nu deteriorați poteca și echipamentele de pe traseu și din zonă (coșuri de gunoi, scânduri, balustrada etc)
9. Luați cu voi gunoiul rezultat (doze de bere, sticle goale, pahare de plastic goale, pungi, ambalaje etc) și aruncați-l la coșurile de gunoi din oraș. Dacă le-ați adus pline în vârf de munte nu e greu să le duceți goale înapoi.
10. Respectați natura.

În caz de nerespectare a acestor reguli, ne rezervăm dreptul de a denunța către autorități acele persoane care nu se supun acestor reguli de bun simț. În acest sens, în mulțime vor exista persoane care vor supraveghea buna desfășurare a evenimenului și care vor lua măsurile care se cuvin.
Prin participarea la evenimentul ”Revelion 2020 pe Tâmpa”, sunteți de acord cu aceste reguli.

Previous Story

Corona, rușinea Brașovului. Președintele clubului, Liviu Dragomir, și-a anunțat demisia după scandalul de dopaj în care a fost implicată secția de handbal

Next Story

(Video) Marian Tita: „Eu, dacă aș fi în locul primarului Brașovului, m-aș băga în pământ de rușine de fiecare dată când aș trece pe podul ăsta de pe Griviței spre Târgu Mureș. Cum … (iartă-mă, mamă, că înjur pe Facebook!) să stea podul așa de patru ani și să nu se lucreze la el?! Mai nou am văzut că se …”