Brașov. Polițistul Marian Godină, amenințat cu un briceag, de Ziua Națională. A sunat la 112 …„După fix 15 minute, cronometrate, am observat venind loganul de poliție. Mergea frumos în coloana de mașini, fără girofaruri măcar, fără sirene. Cuminte ca toți ceilalți. A oprit lângă noi și a …”

Last Updated on decembrie 2, 2019 Momente tensionate pentru polițistul Marian Godină. De Ziua Națională, a fost amenințat cu un briceag ieri, 1 decembrie, în parcarea unui magazin din Brașov, după ce a sărit în ajutorul unei femei care fusese agresată.

După ce a fost amenințat cu un cuțit și un spray lacrimogen, Marian Godină a sunat la 112 pentru a cere ajutor Poliției, doar că ajutorul a venit târziu, iar polițistul a fost mai preocupat că a fost tutuit decât să intervină, anunță mytex.ro.

Brașov. Polițistul Marian Godină, amenințat cu un briceag, de Ziua Națională. A sunat la 112 ...„După fix 15 minute, cronometrate, am observat venind loganul de poliție. Mergea frumos în coloana de mașini, fără girofaruri măcar, fără sirene. Cuminte ca toți ceilalți. A oprit lângă noi și a ...” 1

George Vasiliu: „Marian Godină s-a aflat într-o situație când a trebuit să cheme poliția. Om cu cuțit într-un magazin, Poliția Română a ajuns în 15 minute. Vă simțiți în siguranță?

Marian Godină a relatat întreaga scenă pe blogul său, mariangodina.ro: „Oricâte antrenamente aș face, știu că cea mai bună apărare împotriva cuțitului e fuga, așa că m-am îndepărtat de el, am strigat la Claudiu să facă același lucru, iar pe femeie am luat-o lângă mine.

I-am spus omului să se calmeze și să lase cuțitul jos, timp în care am scos telefonul și am sunat la 112. Se întâmpla asta azi, 1 decembrie, la ora 16.33. Am fost foarte explicit, am indicat parcarea marelui magazin în care ne aflam și faptul că un bărbat amenință cu cuțitul. Operatoarea 112 mi-a făcut legătura la Poliție, unde am spus același lucru. După maxim două minute, așteptam să aud deja sirena mașinii de poliție, mai ales că magazinul e unul foarte mare și destul de aproape de secția arondată. Nimic…

Am păstrat distanța în continuare față de bărbat, acesta încercând să plece de la fața locului.

După fix 15 minute, cronometrate, am observat venind loganul de poliție. Mergea frumos în coloana de mașini, fără girofaruri măcar, fără sirene. Cuminte ca toți ceilalți. A oprit lângă noi și a coborât un polițist care a întrebat ce s-a întâmplat. I-am zis, iar polițistul i-a cerut persoanei să scoată briceagul și să-l pună pe capota mașinii. Bărbatul a băgat mâna în buzunar, a scos briceagul și l-a pus unde i s-a indicat. Recunosc că dacă aș fi fost de serviciu nu mi-ar fi trecut prin cap să-i spun unuia despre care știu că are un cuțit, să-l scoată singur din buzunar.
Claudiu i-a spus polițistului „am și filmat ceva, îți arăt dacă vrei”.

Atât i-a trebuit polițistului. Să-i vorbească cineva per tu. Imediat i-a retezat-o, cu o viteză de reacție de mii de ori mai mare decât cu cea care se deplasase spre eveniment.

„-Eu v-am vorbit la persoana a doua!” s-a răstit el pe un ton arogant.

Nu m-am putut abține și i-am zis că și lui i se vorbise tot la persoana a doua și că face o confuzie. Asta pentru că ar fi imposibil să te adresezi folosind o altă persoană. Milițianul analfabet, vrând să fie și fudul, dacă prost grămadă tot e, nu știe că „dumneavoastră”, așa cum avea el pretenția să audă, e un pronume de politețe. În plus, după ce stai 15 minute să-i aștepți, să spună mersi că nu i s-a adresat lumea cu „bă”, care, de altfel, tot la persoana a doua e.
Deci problema milițianului era modul de adresare, așa că l-am întrebat cum e posibil să vină după 15 minute când e vorba de o persoană care, în parcarea unui magazin aglomerat, amenință cu un cuțit. Cum e posibil să vină fără sirene și girofar.

Răspunsul m-a dat pe spate. Fiți atenți aici, omul a zis că nu merge cu sirene ca să nu atragă atenția presei. Repet: „nu mergem cu sirene să ne audă presa.” Apoi mi-a spus să las impresiile (…) Mândru că sunt român!”

 

Previous Story

Brașov. Dorian Lungu: „În vremurile când vestul se ferea de noi ca de râie, eu defilam cu faptul că sunt român, născut și crescut în Brașov. Și țin foarte clar minte că de multe ori am avut de pierdut cu declarațiile mele de apartenență la un popor care era deseori confundat cu unul de hoți, ca să mă opresc doar aici. Astăzi m-am mai liniștit. Pentru că …”

Next Story

Jumbo Brașov. Maria: „Am amețit pana am reușit sa ieșim din magazin”. Paula: „Jumbo pe două nivele!! Am urcat pe scări rulante dar de acolo m-am tot dus, pur si simplu un labirint fără semne de ieșire, nu mai știam cum sa ies …Jumbo o clădire imensa cu …”