Reacție. USR Brașov le răspunde celor de la PNL în cazul implicării uni membru USR Brașov în realizarea proiectului drumului forestier Gorița.

Last Updated on noiembrie 3, 2019 USR Brașov le-a răspuns duminică seara celor de la PNL în cazul implicării uni membru USR Brașov în realizarea proiectului drumului forestier Gorița.

USR Brașov: „Referitor la articolele apărute vineri, 1 noiembrie, în presa locală, privind implicarea unui membru USR Brașov în realizarea proiectului drumului forestier Gorița, solicităm dreptul la replică și facem următoarele precizări:

Reacție. USR Brașov le răspunde celor de la PNL în cazul implicării uni membru USR Brașov în realizarea proiectului drumului forestier Gorița. 1

– Nicoleta Mărțoiu, proiectant autorizat de drumuri forestiere și vicepreședinte USR Cristian, în cadrul unor contracte câștigate prin licitație publică de firmele Borealison SRL și Civil Cad SRL, a realizat Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic ale drumului forestier Gorița, tema și traseul drumului fiind impuse de către beneficiar, RPLP Kronstadt, cu aprobarea Consiliului Local Brașov, prin HCL.

Proiectarea este o etapă de execuție (în baza studiilor de teren și a normativelor în vigoare), proiectantul neavând nimic de-a face cu intenția de construire, cu stabilirea oportunității, cu tema și traseul drumului, și nici cu decizia finală de implementare a proiectului, toate acestea aparținând beneficiarului.

– Activitatea profesională a unui membru USR nu reprezintă o activitate în numele organizației, iar poziția partidului nu cenzurează activitatea legală a membrilor săi. Suntem conștienți și ne asumăm faptul că activitatea profesională a unui membru USR îl poate implica, absolut legal și cu bune intenții, în proiecte pe care noi, ca organizație, le contestăm ulterior.

– Înțelegem perfect încercarea susținătorilor proiectului de a specula detalii irelevante și de a distrage atenția publicului de la adevărată problema: decizia aberantă de distruge o bună parte din cadrul natural și din istoria orașului, pentru a construi un drum forestier care accesibilizează parcele deja accesibile. Un proiect cu mari probleme de legalitate, oportunitate, rentabilitate și transparență față de cetățenii acestui oraș.

– USR Brașov rămâne ferm în lupta împotriva acestui proiect, alături de toți cei care înțeleg că drumul Gorița nu doar că nu este necesar, dar va afecta iremediabil viaț brașovenilor și ceea ce a mai rămas din imaginea Brașovului de oraș verde”.

Previous Story

Romulus Oprica: „Mai tata, daca as fi primarul Brasovului …as face un drum pe sub bulevardul Garii si as forta cumva introducerea caii ferate pe sub pamant iar deasupra, intre Onix, Harmanului, Victorie si pana la Coresi Business Parc as face un mare parc, plin de verdeata si de elemente de distractie, precum parcul Tivoli din Copenhaga si i-as spune Parcul Iubirii si l-as marketa ca fiind parcul iubirii dintre Vlad Dracul si Katharina din Scheii Brasovului si as face o …”

Next Story

Robert Lazar: „Ca de obicei, traficul din Brașov e paralizat la ora asta (17:15). Cu bicicleta am făcut 15 minute de la birou, din zona Star, până la Lidl pe Saturn. Am trecut prin Centrul Civic, paralizat de la Dramatic până la Spitalul Județean. 34 de șoferi din mașinile de pe prima bandă stăteau pe telefon. Autobuze blocate în trafic, nervi, frustrări și claxoane. Aerul pe care am fost nevoit să-l respir, în lipsa unei măști, e aproape de …”