Brașov. Brad de 31 de metri în Piața Sfatului, adus în această seară. 700.000 de beculețe vor lumina străzile din centrul orașului și bradul de Crăciun din Piața Sfatului

Last Updated on noiembrie 6, 2019 Brașovul intră în febra sărbătorilor de iarnă. Se anunță un nou Crăciun fantastic în Brașov. În respect pentru turiști, luminile de Crăciun vor fi aprinse de 1 Decembrie și nu de moș Nicolae.

În aceasta seara, Regia Pădurilor Kronstadt va aduce bradul de Craciun in Piata Sfatului. El este adus dintr-o pășune proprietate a municipiului Brasov, din zona Timișul de Sus, zona Geizer (hotel Hart) și are o înălțime de 31 de metri, anunță bizbrasov.ro.

Brașov. Brad de 31 de metri în Piața Sfatului, adus în această seară. 700.000 de beculețe vor lumina străzile din centrul orașului și bradul de Crăciun din Piața Sfatului 1

Din 5 noiembrie  a început montarea luminițelor de Crăciun pe străzile din centrul istoric, pentru ca până la sfârșitul lunii să fie montate și pe brazii din cele patru piețe publice, Piața Sfatului, Piața Unirii, Piața Sf. Ioan și Piața Enescu. Ca și anul trecut, startul pentru ,,Brașov, oraș din poveste” va fi dat pe 1 Decembrie, când este și Ziua Națională a României.

,,Și în acest an venim cu un nou concept pentru iluminatul de sărbători. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu firma care se ocupă de iluminat, am stabilit ca tema din acest an a iluminatului festiv să readucă în sufletul tuturor frumusețea ninsorii și a zăpezii. 700.000 de beculețe vor lumina străzile din centrul orașului și bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Îi aștept pe toți brașovenii să aprindem, împreună, luminițele în seara de 1 Decembrie și să întâmpinăm sărbătorile de iarnă cu bucurie și speranță”, a declarat primarul George Scripcaru.

Conform reprezentantului firmei care a realizat concept, Flash Lighting, designul individual cât și așezarea în spațiu a decorațiunilor își propune să amintească de nămeții de altădată.

,,Decorul urmărește linii dinamice, îndrăznețe, aparent haotice, imitând dansul natural al viscolului. Bradul, elementele de stâlp, traversările, micile medalioane, toate surprind note străvezii de lumină alb caldă și alb pur, de transparență. Linii unduioase, dinamice, se regăsesc pe Republicii, unde designul celor 30 de porți este alternant. Intrarea pe această stradă este marcată de o traversare luminoasă ce imită perdelele unei scene, cu șiraguri de diamante.

Central este așezat un candelabru din lumină alb caldă. Intrările principale și laterale spre pietonala Republicii și piață sunt semnalizate prin șapte portaluri speciale luminoase, păzite de soldăței din lemn. Piața Unirii va fi învăluită în clasicul alb cald, bradul fiind bogat ornat la bază cu bănuți aurii și în rest cu globuri aurii, beteală și luminițe.

Piața George Enescu va cuprinde ca punct central un brad cu lumini calde și medalioane albe. Decorul stâlpilor din piața Sf. Ioan va fi dominat de culoarea roșie. Marele brad este marcat de dansul a 100 de fulgi, de diverse dimensiuni și tonuri luminoase, angrenați într-un val vijelios ce pornește de la bază și înconjoară spiralat bradul, până la vârf, lăsând în urmă o dâră de luminițe albe. Casa Sfatului imită în aspect bradul, prin puncte de aglomerații de fulgi pe toată suprafața fațadei”, a declarat Sarah Ambrozie, unul dintre creatorii conceptului.

Previous Story

Brașov. Diana Botescu: „Dragi prieteni, am nevoie de ajutorul vostru … să îndreptăm o nedreptate. Povestea pe scurt e următoarea. am fost martora unui incident rutier pe str. Lungă la nr. 62, înainte de intrarea pe Str. de Mijloc pe direcția de mers spre Bartolomeu. Eram in trafic pe banda a doua (de lângă axul drumului) oprită în coloană în …”

Next Story

(Video explicații) Brașov. Vlad: „Ăștia de la primărie instalează prin centrul istoric Brașov antene de Wi-Fi. De unde diverși au dedus că s-a dat drumul la exterminarea populației. Paranoia în formă pură. Băbăieți, vă explică fizicianul de mai jos cum e cu radiația aia …”