Last Updated on octombrie 28, 2019 În Brașov continuă să pută chimic spre disperarea locuitorilor și nepăsarea autorităților.
Pe grupul de Facebook Ce iti trebuie, frate? Brasov, Dragu Georgescu a scris: „Știe cineva ce pute in Tractoru? Miroase ca in Ploiești la rafinărie…”
ASUM: „Ce poate fi mai frumos, să te trezești dimineață în zgomot și să inspiri aerul neputinței și dezinteresul autorităților! Direcția pentru Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului ridică din umeri!
Explicațiile sunt halucinante! Cele două unități care poluează zilnic Municipiul Brașov, aparținând Recon S.A și Arcons-Fincodrum S.A., funcționează în respectivele locații( str. Spicului si str. Lanurilor) din anul 1970.
Adică au ceva vechime! Ordinul 119/2014 privind “distanța minimă de protecție pentru zonele care produc disconfort și riscuri pentru sănătatea populației” prevede la art. 11 că aceste stații pot fi amplasate la cel puțin 500 de metri față de zona locuită.
Ordinul fiind din 2014 se pare că nu se aplică unităților care au fost înființate înainte! Cel puțin asta susține Direcția pentru Sănătate Publică. Nimic mai fals!
Autorizațiile de Mediu sunt supuse revizuirii. DSP trebuie să constate că distanța de protecție prevăzută în Ordin nu este respectată și să comunice Agenției pentru Protecția Mediului.
Foarte simplu! Până când se vor trezi autoritățile, astea care ar trebui să ne protejeze pe noi toți, dacă se vor trezi vreodată, noi vă dorim sănătate și o zi superbă! Inspirați în continuare aerul neputinței și dezinteresului autorităților!”
Mihai Codruț Nanu: „Referitor la poluarea de la Arcons, am formulat o sesizare pe mailul Gărzii de Mediu Brașov cjbrasov@gnm.ro”
Boroda George: „Nu este nici un secret în faptul că administrația locală în frunte cu primarul George Scripcaru iubesc asfaltul. Il iubesc atât de mult încât il avem peste tot : trotuare , grădini, parcuri, zone pietonale.
Avem atat de mult asfalt încât am început sa-l punem peste asfaltul existent . Atât de mult încât toate nivelurile de standard de înălțime ale cailor de acces au fost depășite. Efectiv se revarsă peste borduri – atât de mult asfalt.
Și pentru ca acest asfalt trebuie produs undeva, avem stații de asfalt. Una dintre ele este stația Recon SA.
Conform Ordinului Nr. 119 din 4 februarie 2014 emis de către Ministerul Sănătății, minimul distanței de amplasare a unei stații de asfalt este de 500 metri. Motivul e simplu : o stație din asta de asfalt aruncă in atmosferă anual tone de pulberi bituminoase , pulberi cancerigene pe care in acest moment le respirăm cu toții. La noi insă se poate cu 50 de ori mai puțin, mai exact fix în mijlocul unuia dintre cele mai frumoase cartiere ale Brașovului, acolo își duce veacul stația de asfalt. Zilnic ei baga cancer pe usi si geamuri , fix in plămânii brasovenilor.
Pentru ca edilii iubesc asfaltul.
Iar legile nu au valoare pentru unii ! Iar pentru alții nu există!
Și uite asa , am ajuns să și respirăm asfalt”.