(Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de…sport extrem…”

Last Updated on octombrie 28, 2019 PNL Brașov este decis să taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa pentru construcția unui drum care, în viitor, să fie baza dezvoltărilor imobiliare în zonă. Așa se zvonește.

Duminică, membrii PNL au ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine ca 8,000 de copaci să dispară. Ei s-au plimbat pe drumul forestier Crucur, unde nu sunt planificate vile și blocuri.

Adrian Oprica, PNL Brașov: „Duminica. Soare. O zi de toamna superba. O plimbare prin padure, cu bicicleta sau fara, trebuie sa fie accesibila tuturor. Un drum forestier nu distruge nimic ci, dimpotriva, indraznesc sa spun ca ofera brasovenilor posibilitatea de a se plimba in familie, cu bicicleta, in padure, in conditii de siguranta. Si…pe langa acest lucru, protejeaza si NU distruge padurea, pentru ca se poate interveni in caz de incendiu de vegetatie si pentru a ne face padurea mai frumoasa prin igienizare.

(Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 1 (Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 2 (Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 3 (Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 4 (Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 5 (Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 6

Ne-am plimbat, astazi, vreme de cateva ore, pe drumul Crucur, pe care il folosim ca model pentru noul drumul forestier, (desi noul drum forestier va avea doar 3 – 3.5 metri). Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de…sport extrem…”

Cei care nu vor ca 8,000 de copaci să fie tăiați au ieșit și ei la plimbare.
Maxmilian Radu Munteanu:
„Weekend-ul acesta ne-am gândit că e o idee bună să chemăm prietenii la dat pe potecile vechi și frumoase amenințate de grotescul drum forestier ”Gorița”. Și i-am chemat.

Programul a fost pentru vineri, sâmbătă și duminică și am făcut ture în fiecare zi, astfel încât să se poată bucura cât mai multă lume de lucrurile minunate din pădurile noastre. Știam că o să apară ceva oameni, dar nici prin gând nu mi-a trecut câtă lume avea să vină la Brașov să ne susțină cauza și mai ales de unde.
(Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 7

Așadar vineri după-amiază ne-am strâns în Piața Unirii circa 30, sâmbătă la prânz am atins un maxim nesperat cu 150 (!!!), iar duminică am revenit pe la vreo 30 de oameni. Am urcat până la Băncuță și în Ștechil, ne-am dat pe Poteca de Fete și pe cea din Ograda până-n Șaua Tâmpei și apoi pe Bazine și pe varianta din vale care duce la Fântânița Popii. Au venit prieteni de mai aproape, de la Râșnov sau Predeal, de mai încolo, de pe la Sighișoara, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Câmpina și Sibiu, destul de mulți din București, dar am avut musafiri și din Cluj sau taman de la Oradea și de la Constanța, din două colțuri de țară! Nu m-am gândit niciodată că o să trăiesc să văd așa o solidaritate pentru potecile noastre de acasă. E un sentiment aparte să nu poți arunca un ac de câtă lume freamătă la Băncuță sau în Poiana Ștechil. WOW! Firește, Oamenii noștri s-au echipat corespunzător pentru munte și dat cu bicicleta și au venit cu noi din convingere; pentru că așa au ALES și au VRUT. O să le recunoașteți zâmbetele sincere din fotografii.
(Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 8

Și pe de altă parte… rușinea. Duminică în jurul prânzului, Partidul Wannabe Suprem de la noi s-a străduit să adune cât mai multă lume în Noua pentru a merge apoi pe recentul drum forestier Crucur și să ”arate tuturor” ce multă fericire aduce un drum forestier. Un drum forestier unde circulă camioane cu lemne grupa mare, între noi fie vorba… Oamenii ăștia au răspuns la o chemare de partid, în care li s-a spus explicit să vină ”în civil” și nu în uniformele cu înscrisuri tradiționale. Când i-am văzut în Noua, la debarcader, cei mai mulți dintre ei erau echipați mai degrabă pentru o plimbare în parc, bieții de ei. Ăștia sunt oamenii care au obrăznicia să ne explice nouă, celorlalți, cum se face sport și cum ar trebui să stăm cuminți și să nu ne împotrivim când ei promovează o prostie pe care nici măcăr nu o înțeleg. Doar nu vă așteptați ca oamenii ăștia care răspund la astfel de comenzi politice să iasă în mod normal în natură, nemaivorbind de zona pe care sunt pe cale să o distrugă și de care habar nu au! Că dacă s-ar plimba mai mult prin natură și pe poteci, ca oamenii normali, atunci cu siguranță ar și înțelege ceva din viața asta și noi am trăi cu toții într-o lume mai bună. Din păcate nu e așa, iar mărunții ăștia meschini sunt pe cale să distrugă lucruri pe care brașovenii le-au respectat și onorat de sute de ani de zile și de care nici măcar comuniștii nu au îndrăznit să se atingă. Dar acum au apărut ei, nu tare inteligenți, dar energici. Cum spunea Philippe Geluck: „Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalți e trist. La fel și când ești prost…”

Zilele ăstea mă simt recunoscător pentru căldura pe care am primit-o de la prietenii din întreaga țară. Și în același timp simt o profundă rușine că împart orașul cu niște concetățeni care habar nu au ce înseamnă Brașov și vor să calce în picioare lucruri pe care nu le pot cuprinde cu mințile lor mici și triste. Din păcate, pe ăștia din urmă o să-i vedeți mâine dimineață în presa locală aservită, făcându-și campanie… 😔
(Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 9

(Foto) PNL Brașov a ieșit la plimbare pentru a arăta de ce este bine să se taie 8,000 de copaci în zona Tâmpa. Adrian Oprică: „Un drum forestier care trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Nu doar al biciclistilor experimentati carora le place sa se dea cu bicicleta prin padure, la limita de...sport extrem...” 10

Cam așa stăm, deci, zilele ăstea:
Sinceritate vs. impostură
Dăruire vs. indolență
Pasiune vs. fușereală
Respect vs. ignoranță
Bucurie autentică vs. zâmbete false
Vertebrate vs. nevertebrate

Imaginile realizate de Andras Antal și Liviu Ghitoc ar trebui să vorbească de la sine. La fel și cele postate cu mare fudulie și de cei din cea de-a doua categorie.

Multe mulțumiri celor care ne susțin! ❤️”

Previous Story

Magnolii de Otel revine la Brasov, cu Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Victoria Cocias, Stefana Samfira, Ioana Barbu si Irina Stefan

Next Story

Soare Vasile: „Eu sunt un locuitor al minunatului Sanpetru. Vad ca de aceasta localitate nu se ocupa nimeni. Poate cineva sa-mi spuna cine se ocupa de trotuarul dintre Brasov si Sanpetru? Oare nu trebuia mai intai sa fie latita soseaua la 2 benzi pe sens si apoi sa se faca trotuare? In al 2 lea rand, stie cineva daca Primaria Brasov are in proiect sa …”