Foto Brașov. Emil Maga: „Frumusețea asta de copac cu numărul 172 urmează să fie doborâtă în curând alături de alți 8000 că să facă loc unui drum megalomanic lung de 11km prin inima Tâmpei :(”

Last Updated on octombrie 21, 2019 Primarul George Scripcaru și PNL Brașov sunt hotărâți să taie 8,000 de copaci pe Tâmpa pentru a construi un drum de 11 kilometri. Nu se ști pentru cine. Ei se lovesc de opoziția iubitorilor de natură care acuză un masacru verde. Duminică mai mulți brașoveni care se împotrivesc acestui drum au fost în pădurea care va fi tăiată penmtru a trage un semnal de alarmă.

Emil Maga: „Picnic pentru salvarea Padurii
Frumusețea asta de copac cu numărul 172 urmează să fie doborâtă în curând alături de alți 8000 că să facă loc unui drum megalomanic lung de 11km prin inima Tâmpei 🙁
‪#drumulforestiergorita”
Foto Brașov. Emil Maga: „Frumusețea asta de copac cu numărul 172 urmează să fie doborâtă în curând alături de alți 8000 că să facă loc unui drum megalomanic lung de 11km prin inima Tâmpei :(” 1

Corneliu Teposu: „Am participat și eu la această acțiune. Nu sunt fanatic ecologist, cred că se poate exploata pădurea rațional și pentru niște nevoi clare, de exemplu, pentru producerea mobilei și pentru cei care încă se mai încălzesc cu lemne. Însă, exploatarea legală și rațională – alta nu admit – trebuie urmată, după mine, de replantări în cel mai scurt timp.

Foto Brașov. Emil Maga: „Frumusețea asta de copac cu numărul 172 urmează să fie doborâtă în curând alături de alți 8000 că să facă loc unui drum megalomanic lung de 11km prin inima Tâmpei :(” 2 Foto Brașov. Emil Maga: „Frumusețea asta de copac cu numărul 172 urmează să fie doborâtă în curând alături de alți 8000 că să facă loc unui drum megalomanic lung de 11km prin inima Tâmpei :(” 3 Foto Brașov. Emil Maga: „Frumusețea asta de copac cu numărul 172 urmează să fie doborâtă în curând alături de alți 8000 că să facă loc unui drum megalomanic lung de 11km prin inima Tâmpei :(” 4 Foto Brașov. Emil Maga: „Frumusețea asta de copac cu numărul 172 urmează să fie doborâtă în curând alături de alți 8000 că să facă loc unui drum megalomanic lung de 11km prin inima Tâmpei :(” 5
(foto Liviu Ghitoc)

Însă, aici avem de-a face cu o distrugere ireversibilă a patrimoniului orașului nostru, este vorba de poluare, de trasee turistice excelente, de identitate și de sentimentul apartenenței la o comunitate deosebită.

Suntem în infringement pe calitatea aerului și creăm un mega drum forestier pentru exploatare forestieră și pentru alte bazaconii despre care nu vor să ne spună, dovadă fiind refuzul de a-mi da copia proiectului de amenajare a drumului forestier Gorița la solicitarea mea pe legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”.

Previous Story

Brașov. Mărturii după ce un urs a atacat o tânără însărcinată și pe copiii ei, în Victoria: ”Cu 5 minute înainte de treaba asta, eu am trimis copiii …”

Next Story

(Foto) Îți place Brașovul fără păduri? Mihai Tatu: „În imaginea 1 se pot vedea dezvoltările imobiliare de pe Dealul Warthe. În imaginea 2 se poate vedea Mall-ul Afi. În imaginea 3, în prim plan se vede un …”