Brașov. Semnezi? „STOP TĂIERILOR DE PE TÂMPA! VREM PĂDURE-PARC!” Peste 3000 de brașoveni cer Primăriei Brașov să nu defrișeze masiv pădurea de pe Tâmpa

Last Updated on octombrie 2, 2019 Peste 3000 de brașoveni cer Primăriei Brașov să nu defrișeze masiv pădurea de pe Tâmpa.

Allen Coliban: „Peste 3.000 de brașoveni s-au alăturat inițiativei #SalvămTâmpa. Avem nevoie de susținerea voastră, în continuare!

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI: STOP TĂIERILOR DE PE TÂMPA! VREM PĂDURE-PARC!

Nu vrem tăieri ce ajung la o lățime de până la 20 de metri, pentru a face loc unui drum forestier – bulevardul Calea București are, pe ambele sensuri, aproximativ 21 de metri lățime -, ci vrem pădure protejată!

Brașov. Semnezi? „STOP TĂIERILOR DE PE TÂMPA! VREM PĂDURE-PARC!” Peste 3000 de brașoveni cer Primăriei Brașov să nu defrișeze masiv pădurea de pe Tâmpa 1

Muntele Tâmpa este al brașovenilor!”

Maxmilian Radu Munteanu: „Lumea întreabă ”dar ce putem să facem, dom’le, cu proiectul ăsta de drum forestier?”.
E simplu. Un lucru e de făcut!

Mergeți și voi prin pădure să vedeți copacii marcați! Așa vedeți ce vom pierde cu toții. E cel mai de impact lucru și promit că o să vă energizeze!

Plus, ce aveți mai bun de făcut în timpul liber, pe bune?!

Urcați pe la Fântânița Dreptății și încercați să dibuiți marcajele! Cele cu roșu și ciocan la baza copacilor înseamnă o condamnare la tăiere. Cei cu dreptunghiuri galbene a la National Geographic (sic) înseamnă cel mai probabil limită de tăiere.

Așa vă dați seama de proporțiile viitorului dezastru. Apoi urcați pe cruce albastră până în Poiana Ograda, pe muchie sau prin vale, și faceți acolo brusc stânga pe poteca nemarcată, care vă va purta pe curbă de nivel molcom până spre Șaua Tâmpei, deasupra Șcheiului. Știu că mulți nu știu locurile ăstea sau numele lor, dar e o ocazie excelentă să ne cunoașteți.

Descărcați aplicația ”Munții Noștri”, jucați-vă un pic! Când sunteți aproape de Șaua Tâmpei, luați-o dreapta pe marcajul cu bandă albastră și țineți-l până în Poiana Ștechil. Rețineți că la un moment dat o să treceți prin Șaua Gorița și în dreapta voastră o să aveți versantul Gorița, care-i dă numele proiectului ticălos.

Din Ștechil luați-o un pic pe cruce albastră spre Ograda, să vă enervați un pic cu alte marcaje mișto, apoi întorceți-vă și continuați spre Băncuță, tot pe bandă albastră.

O să întâlniți alte marcaje pe copaci, semn că o să se taie și acolo lângă potecă. Aia e poate cea mai veche potecă din zonă, e Drumul Domnilor, și prin generozitatea Regiei Kronstadt nu o să mai fie nici asta așa, că doar noi trebuie să facem un forestier suspect de 11 km cu sula-n coasta orașului, nu-i așa? De la Băncuță, băgați dreapta în sus spre Putreda și rătăciți-vă în pădure, că nu e nici o problemă! Dacă întâlniți alte marcaje mișto cu roșu și cu galben, îndrăzniți să credeți, că e real!

Ce frumos e la Brașov, nu-i așa?
Ergo cel mai bun sfat pe care pot să vi-l dau e să mergeți în pădure. E cel mai bun sfat pe care pot să vi-l dau oricând. Am tot timpul dreptate cu el. Cu plăcere! 💔”

Advertisements
Previous Story

Brașov. Cum a fost pedepsită eleva care și-a umilit profesoara de la Liceul Tehnologic Victor Jinga Săcele

Next Story

Brasovul Pedaleaza la Ziua Stejarului de la Mercheașa, comuna Homorod