Brasovul Pedaleaza la Ziua Stejarului de la Mercheașa, comuna Homorod

Last Updated on octombrie 2, 2019 Duminică, 6 octombrie 2019, va avea loc a 4-a ediție a Festivalului Ziua Stejarului la Mercheașa, comuna Homorod. Un eveniment pentru iubitorii de artă și de natură.

Festivalul este dedicat atracției localității reprezentate de Stejarul Secular din Mercheașa supranumit Bătrânul Carpaților, un arbore cu vârsta estimată la peste 900 de ani și circumferința de 9,3 m.

Brasovul Pedaleaza la Ziua Stejarului de la Mercheașa, comuna Homorod 1

„Programul evenimentului va cuprinde o serie de activități menite să vă încânte: o expoziție de fotografii cu și despre arbori seculari, demonstrație de scultură în lemn, o vizionare de film artistic, proiectii video outdoor, ateliere pentru copii, un târg cu produse locale și un recital extraordinar de muzică pe pășunea cu stejari seculari:

10.00 – 18.00 Expozitie Arbori seculari în curtea Bisericii Evanghelice Mercheașa
11.00 – 12.00 Atelier pentru copii: Tablouri 3d din plante medicinale
12.00 – 14.00 Demonstrație de sculptură în lemn
13.30 – 14.30 Atelier pentru copii: Stejarii la microscop
15.00 – 16.00 Recital Extraordinar pe păsunea cu stejari seculari Extravaganza Quartet (dacă plouă în Biserica fortificată)
17.00 – 18.00 Vizionare film Parcurile Americane – film documentar realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache
19.00 – 20.00 Proiectii video – Razvan Pascu (Amural)
10.00 – 20.00 Târg de produse locale

Toate activitățile vor avea loc în jurul bisericii fortificate din centrul satului și în jurul stejarului secular.

Festivalul se desfășoară anual în perioada lunilor septembrie – octombrie și are ca scop dezvoltarea calității vieții localnicilor prin activități culturale.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Ziua Stejarului derulat de Asociația Carpaterra. Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov”,anunță organizatorii.

Și cei de la Brașovul Pedalează organizează un eveniment cu ocazia acestui festival.

„Avand in vedere ca am fost invitati sa participam si noi, iar cum distanta intre Brasov si Mercheasa este de peste 70 km, si este frig dimineata, recomand sa mergem cu trenul de ora 06.10.

Fiind un tren Regio atat de dimineata o sa fie destul de gol.

Pretul biletului adult: 11 lei.
Pret bicicleta: 30 de lei( dar daca nasul este cumsecade poate reusim sa facem 50-50) cum nu este limita de biciclete mai nou recomand sa aveti si un inbus ca sa putem pozitiona ghidonul paralel cu cadrul. Atentie bieltul de bicicleta se achizitioneaza din tren.
Bicicleta recomandata este : MTB, ciclocross sau gravelbike sau ceva care sa mearga si pe offroad chiar daca avem vreo 5 km
Ce vizitam:
– vulcanii noroiosi de la Baile Homorod
– Gorunul de 900 ani
– lacul de Smarald
– coloanele de bazalt

Locatia: Mercheasa
Punct de plecare : gara Brasov
Ora de plecare: 06.10”, au anunțat aceștia.

Previous Story

Brașov. Semnezi? „STOP TĂIERILOR DE PE TÂMPA! VREM PĂDURE-PARC!” Peste 3000 de brașoveni cer Primăriei Brașov să nu defrișeze masiv pădurea de pe Tâmpa

Next Story

Brașov. Onelia Pescaru: „Dacă ajunge primar întâi ïl decorează pe George Scripcaru -pentru ce a făcut la Brașov și pentru că și-a încheiat misiunea – și ïi propune funcția de consilier personal… Apoi va cere tuturor angajaților din Primărie, CJ, Prefectură, Poliția locală și tuturor celor -enorm de mulți!- din administrație să vină la muncă fie cu RAT-ul, fie cu bicicleta. În felul acesta…”