Ce face Brașovul? Allen Coliban: „Oportunitatea Brexit. De ce Iașiul a putut și ce face Brașovul? Iată că Iașiul, oraș universitar de tradiție, reușește să atragă relocarea unei fabrici din Marea Britanie și crearea a aproximativ 1000 de locuri de muncă”

Last Updated on septembrie 12, 2019 Senatorul USR Allen Coliban întreabă primăria Brașov dacă este interesată de atragerea de companii britanice care fug din cauza Brexitului. Iașul a prins deja o companie cu 1,000 de locuri de muncă.

Allen Coliban: „Oportunitatea Brexit. De ce Iașiul a putut și ce face Brașovul?

Odată cu Brexit, dinamica europeană a multor companii și industrii se va modifica substanțial, în primul rând prin relocări. România ar putea fi unul dintre principalii beneficiari, prin aparteneța costurile mai mici cu resursa umană. Condiția necesară: disponibilitatea forței de muncă și nivelul de calificare al acesteia.
Ce face Brașovul? Allen Coliban: „Oportunitatea Brexit. De ce Iașiul a putut și ce face Brașovul? Iată că Iașiul, oraș universitar de tradiție, reușește să atragă relocarea unei fabrici din Marea Britanie și crearea a aproximativ 1000 de locuri de muncă” 1

Iată că Iașiul, oraș universitar de tradiție, reușește să atragă relocarea unei fabrici din Marea Britanie și crearea a aproximativ 1000 de locuri de muncă.

Ce face Brașovul?
Situația este comparabilă – (pe plus) avem și noi specializări universitare de calitate pe zona automotive, (pe minus) nici noi nu avem autostrăzi.
Ne lipsește doar viziunea de dezvoltare a economiei locale – fără ea, vom pierde în continuare oportunități în favoarea altor orașe din România”.

Previous Story

Brașov. „Din păcate cam așa este in fiecare săptămână in cartierul nostru. Va imaginați ce miresme sunt vara, câți microbi sunt acolo ? In apropriere e un loc de joacă pentru copii. Colectare selectiva a deșeurilor? Probabil un vis”

Next Story

Braşov. Managerul Spitalului de Psihiatrie, Florin Bîgiu, vrea să înfiinţeze un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă