Braşov. Managerul Spitalului de Psihiatrie, Florin Bîgiu, vrea să înfiinţeze un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă

Last Updated on septembrie 13, 2019 Managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov, Florin Bîgiu, îşi doreşte înfiinţarea unui centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă în cadrul unităţii sanitare.

Acesta spune că în Brașov și județele alăturate sunt aproximativ 200-300 de pacienţi care suferă de această maladie.

“Vrem să facem, pe viitor, un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă. Sunt destui pacienţi în Braşov, Covasna şi Harghita, care în prezent trebuie să se deplaseze la Bucureşti pentru a primi tratament imunomodulator. Prin asociaţiile lor, am întocmit o listă de pacienţi şi am cerut ministerului acordul pentru a putea face acest tip de terapie aici”, a spus managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie, citat de dcnews.ro.

Braşov. Managerul Spitalului de Psihiatrie, Florin Bîgiu, vrea să înfiinţeze un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă 1

El a mai menţionat că una dintre cerinţe pentru a putea înfiinţa acest centru este existenţa unei secţii de terapie intensivă în cadrul spitalului. “Vom modifica organigrama spitalului în sensul că vom avea compartiment acuţi, unde vom avea colaborare şi cu un medic anestezist (…) Resursa umană o avem, resursa de aparatură o avem, vom strânge şi o listă de semnături din partea pacienţilor pe care să o depunem la Ministerul Sănătăţii, la comisiile care se ocupă cu această parte de acreditare”, a precizat Bîgiu.

El a arătat că în 2020 spitalul va avea o perioadă grea, urmând să fie verificat în vederea acreditării de ciclu doi. “Sunt multe cerinţe de îndeplinit şi legate de investiţii, şi de riscuri, de neconformităţile pe care le avem, trebuie să le recunoaştem şi să le remediem”, a mai precizat.

În acelaşi timp, el a susţinut că spitalul a ajuns la “o finanţare istorică”, având pentru investiţii un buget de 3,3 milioane de euro, care este de 9 ori mai mare decât cel din 2018.

Previous Story

Ce face Brașovul? Allen Coliban: „Oportunitatea Brexit. De ce Iașiul a putut și ce face Brașovul? Iată că Iașiul, oraș universitar de tradiție, reușește să atragă relocarea unei fabrici din Marea Britanie și crearea a aproximativ 1000 de locuri de muncă”

Next Story

Brașov. „Noaptea Cercetătorilor”, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania. Tururi ghidate în laboratoarele institutului, unde vizitatorii vor vedea roboţi mobili, imprimante 3D, drone, maşini de curse realizate de studenţii universităţii