Brașov. „Noaptea Cercetătorilor”, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania. Tururi ghidate în laboratoarele institutului, unde vizitatorii vor vedea roboţi mobili, imprimante 3D, drone, maşini de curse realizate de studenţii universităţii

Last Updated on septembrie 13, 2019 Vineri, 27 septembrie, între orele 17.00 -21.00, la Institutul de Cercetare – Dezvoltare al Universităţii Transilvania, situat pe strada Institutului nr. 10 din Braşov, are loc Noaptea Cercetătorilor.

Braşovenii sunt invitaţi de studenţii şi cadrele didactice ale universităţii la treasure hunt, quiz şi proiecţii de film documentar. La aceste activităţi se adaugă tururi ghidate în laboratoarele institutului, unde vizitatorii vor vedea roboţi mobili, imprimante 3D, drone, maşini de curse realizate de studenţii universităţii şi diferite echipamente de cercetare. În total, vor fi peste 30 de standuri de prezentare ale Universităţii, la care se adaugă cele ale partenerilor evenimentului, informează bzb.ro.

Brașov. „Noaptea Cercetătorilor”, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universităţii Transilvania. Tururi ghidate în laboratoarele institutului, unde vizitatorii vor vedea roboţi mobili, imprimante 3D, drone, maşini de curse realizate de studenţii universităţii 1

Organizatorii promit cel mai mare laborator în aer liber, în care cei mici vor avea ocazia să experimenteze cot la cot cu oamenii de ştiinţă, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale şi, de ce nu, să afle dacă în viitor vor putea şi ei să îmbrace uniforma cercetătorilor.

Cei mari vor putea şi ei să pătrundă în fascinanta lume a prezentărilor laboratoarelor de chimie şi de fizică, şi nu numai, unde se vor prezenta explicaţii ştiinţifice pentru lucruri aparent simple sau inexplicabile şi vor descoperi soluţii pentru cele mai comune problemele cotidiene. În plus, vor avea ocazia să se retrăiască amintirile din laboratorul de chimie din anii şcolii, având posibilitatea să se joace din nou cu eprubetele pline de „substanţe magice”.

Pentru ca publicul să poată ajunge mai uşor la Institut, în intervalul desfăşurării evenimentului, RATBV va suplimenta frecvenţa liniei 24, care va circula din jumătate în jumătate de oră.

Previous Story

Braşov. Managerul Spitalului de Psihiatrie, Florin Bîgiu, vrea să înfiinţeze un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă

Next Story

Brașov. Ai văzut-o? Femeie, în vârstă de 70 de ani, dată dispărută. „La momentul plecării era îmbrăcată cu geacă de culoare vernil, tricou albastru cu mânecă scurtă, pantaloni de culoare bleumarin în carouri și încălțăminte tip sport, de culoare închisă”