Brașov. Romulus Oprica: „Transportul organizat al elevilor este un serviciu excelent al Primăriei….Acum, deși Mureșenilor e vizibil mai libera, aștept cu maxim interes (personal) sa funcționeze transportul elevilor si pe restul traseelor stabilite, nu doar pe un traseu, adică si din terminalele Stadionul Municipal si Triaj si sa fie extins si la clasele V-VIII. Nu de alta, dar elevii…”

Last Updated on septembrie 11, 2019 Primarul George Scripcaru a dat lovitura cu o măsură simplă. A introdus autobuze pentru elevii din zona centrală astfel că mașinile s-au redus simțitor. RATBV a anunțat că mărește numărul autobuzelor iar brașovenii așteaptă extinderea liniilor școlare și pentru alte zone ale orașului.

Romulus Oprica: „Transportul organizat al elevilor este un serviciu excelent al Primăriei Brașov. Trebuia organizat de multa vreme, dar e un pas bun si acum. “Pas cu pas”, după cum ar zice un mare clasic, in viata. 🙂

Brașov. Romulus Oprica: „Transportul organizat al elevilor este un serviciu excelent al Primăriei....Acum, deși Mureșenilor e vizibil mai libera, aștept cu maxim interes (personal) sa funcționeze transportul elevilor si pe restul traseelor stabilite, nu doar pe un traseu, adică si din terminalele Stadionul Municipal si Triaj si sa fie extins si la clasele V-VIII. Nu de alta, dar elevii...” 1

E o inițiativă cu care primarul George Scripcaru câștigă si puncte electorale pentru ca e normal sa bifezi un câștig când rezultatul e unul bun.

Acum, deși Mureșenilor e vizibil mai libera, aștept cu maxim interes (personal) sa funcționeze transportul elevilor si pe restul traseelor stabilite, nu doar pe un traseu, adică si din terminalele Stadionul Municipal si Triaj si sa fie extins si la clasele V-VIII.

Nu de alta, dar elevii oricum au transport gratuit, deci n-ar fi o pierdere financiara, iar scoaterea lor din transportul public are doar beneficii pentru toata lumea”.

Primarul George Scripcaru: După această primă zi, pot spune că proiectul pilot de transport al elevilor are toate șansele să fie unul de succes. Părinții și copii s-au mobilizat foarte bine, astfel că nu au fost întârzieri la îmbarcarea și debarcarea acestora.

Din păcate nu același lucru îl pot spune despre conducătorii auto care blochează accesul în stații sau nu dau prioritate acestor autobuze la ieșirea din stații. Sper ca o dată cu implementarea proiectului cu benzile dedicate pentru autobuze să rezolvăm și această problemă.

Le-am cerut celor de la RAT o analiză a necesarului de autobuze pentru această linie pentru elevi, în funcție și de informațiile pe care le primesc de la cele două unități de învățământ, pentru ca eventual să mai introducă un autobuz, și de asemenea o analiză asupra programului, pentru a ne asigura că elevii ajung la timp la școală.

Acest proiect reprezintă o facilitate pentru copii și părinți – pentru că nu mai este necesară deplasarea părinților cu mașina personală pentru a-și lăsa copiii la școală – dar și o soluție de fluidizare a traficului și reducere a poluării în zona centrului istoric“

Previous Story

Tânăr din Brașov, reţinut de Poliție după ce a rupt oglinzile la 12 autoturisme dintr-o parcare

Next Story

Autobuzele RAT vor ajunge și în Vama Buzăului. Primarul Tiberiu Chirilaș: „Au fost aprobate deja două hotărâri de Consiliu Local, necesare implementării acestui proiect, iar în perioada următoare vor fi parcurse şi celelalte proceduri. De asemenea, va fi stabilit şi preţul unei curse …”