Brașov. Primarul George Scripcaru elimină gratuitatea elevilor pe autobuze și le oferă abonamente la preț redus tot timpul anului. „O sumă suficient de mică încât să nu fie o problemă pentru bugetul familiei, dar care compensează faptul că elevii vor avea abonament și în timpul vacanțelor …”

Last Updated on septembrie 18, 2019 Primarul George Scripcaru a propus iar Consiliul Local a aprobat ca elevii să beneficieze de facilități la transportul în comun fără să mai fie condiționați de absențe. Primarul a eliminat gratuitatea pe autobuze și le oferă elevilor abonamente la preț redus, 15 lei în loc de 85 de lei, dar pe tot parcursul anului, nu doar în perioada cursurilor.

George Scripcaru: „Am avut mai multe discuții, în cadrul comisiilor Consiliului Local, cu privire la extinderea facilităților pe care să le oferim elevilor brașoveni. Având în vedere faptul că de-a lungul timpului am primit numeroase solicitări cu privire la menținerea abonamentului pentru elevi și în perioada vacanțelor școlare, precum și faptul că introducerea criteriului privind numărul maxim de absențe a creat foarte multe probleme la Curtea de Conturi, din cauza raportărilor incorecte de la anumite unități de învățământ, am venit în fața Consiliului Local cu mai multe variante de facilități.

Brașov. Primarul George Scripcaru elimină gratuitatea elevilor pe autobuze și le oferă abonamente la preț redus tot timpul anului. „O sumă suficient de mică încât să nu fie o problemă pentru bugetul familiei, dar care compensează faptul că elevii vor avea abonament și în timpul vacanțelor ...” 1

În urma discuțiilor din comisii, a fost aleasă, împreună cu domnii consilieri locali, varianta cea mai bună, din toate punctele de vedere. Astfel, începând cu acest an școlar, elevii vor beneficia reducere pe transportul în comun pe tot parcursul anului, indiferent de numărul de absențe.

Pentru a putea implementa această facilitate, părinții vor trebui să asigure coplata pentru aceste abonamente. Valoarea coplății va fi de 15 lei pe lună, o sumă suficient de mică încât să nu fie o problemă pentru bugetul familiei, dar care compensează faptul că elevii vor avea abonament și în timpul vacanțelor“.

Edilul a precizat că noua variantă, convenită cu consilierii locali membri în comisii, rezolvă și o problemă cu privire la plățile pe care Municipalitatea le făcea către RATBV, deoarece foarte mulți elevi care beneficiau de gratuitate nu călătoreau de fapt cu mijloacele de transport aproape deloc, deși municipalitatea plătea subvenție pentru toți.

„Sumele pe care le vom economisi astfel se vor regăsi în bursele elevilor, pe care ne propunem să le majorăm în luna octombrie“, a adăugat primarul.

Previous Story

Brașov. 1 milion de lei pentru renovarea toaletei din Piața Sfatului. O soluție:  „Codrut Bucur: „ Avem în centru cred, peste o sută de restaurante, terase, baruri, hoteluri, moteluri și pensiuni. Unele ar putea să își deschidă toaletele pentru public, contra unei taxe plătite de către primărie…La rândul ei toaleta ar putea fi folosita cu…”

Next Story

Brașov. Autobuze școlare pentru alte 3 trasee. Liceul de Muzică, Colegiul Național Unirea, Colegiul Național Aprily Lajos, Școala Gimnazială nr. 6, Colegiul Național Johannes Honterus, Colegiul Național Andrei Șaguna, Liceul Andrei Mureșanu, Colegiul tehnic Maria Baiulescu