Arhitectul Gruia Hilohi: „Braşovul – oraş cultural, mânca-ţ-aş. Fiind înfrăţiţi cu Bucureştiul lui Firea, o nouă statuie se ridică (din bani publici?) la Braşov, evident pe şestache….Fraţii Lapedatu merită stima noastră, dar s-au născut la Săcele, nu la Braşov, şi au profesat şi s-au realizat la Bucureşti, nu în Ardeal. Dar totuşi,…”

Last Updated on septembrie 29, 2019 Primăria Brașov este criticată pentru construcția unei statui care nu prea are legătură cu orașul nostru.

Arhitectul Gruia Hilohi: „Braşovul – oraş cultural, mânca-ţ-aş. Fiind înfrăţiţi cu Bucureştiul lui Firea, o nouă statuie se ridică (din bani publici?) la Braşov, evident pe şestache.

Arhitectul Gruia Hilohi: „Braşovul - oraş cultural, mânca-ţ-aş. Fiind înfrăţiţi cu Bucureştiul lui Firea, o nouă statuie se ridică (din bani publici?) la Braşov, evident pe şestache....Fraţii Lapedatu merită stima noastră, dar s-au născut la Săcele, nu la Braşov, şi au profesat şi s-au realizat la Bucureşti, nu în Ardeal. Dar totuşi,...” 1

Circa 25 mp din Parcul Gh. Dima, pe lateralul Casei Profesorilor (Şaguna), au fost deja betonaţi pentru a se transforma, din spaţiu verde cu iarbă, în soclu pentru viitoarea statuie (a fraţilor Lapedatu?!).

Fraţii Lapedatu merită stima noastră, dar s-au născut la Săcele, nu la Braşov, şi au profesat şi s-au realizat la Bucureşti, nu în Ardeal. Dar totuşi, cu ce a greşit acest parc, pentru a-i fi din nou ciordită o bucată din el şi betonată?

În mod cert, urmează şi tăierea arborilor de la Şirul Beethoven cel puţin, ca să devină vizibilă ctitoria. Lucrările se defăşoară fără împrejmuire, fără panou de şantier completat potrivit legii şi toate acestea ne fac să ne gândim că şi fără autorizaţie de construire şi aviz de la Ministerul Culturii. Oricum, s-a distrus o suprafaţă de spaţiu verde şi mai urmează şi altele, pentru platforme pavate şi alei de acces”.

Previous Story

Brașovul se pregătește să fie capitală regională. Cumpără o clădire pentru sediu. Ce spune Sibiul despre Brașov. „Primar dovedit corupt, administrație defectuoasa. … Clar o administrație brașoveană peste întreaga regiune nu este binevenita…”

Next Story

Brașov. Carmen Ţanu: „Heeeei, RATBV, programul afișat pe site si in stații este opțional? A trebuit sa plec cu taxi acasă…când am deschis portiera puțea a tutun, am zis ca miroase șoferul …”