Brașovul se pregătește să fie capitală regională. Cumpără o clădire pentru sediu. Ce spune Sibiul despre Brașov. „Primar dovedit corupt, administrație defectuoasa. … Clar o administrație brașoveană peste întreaga regiune nu este binevenita…”

Last Updated on septembrie 28, 2019 Adrian Veştea reaprinde discuția pentru Capitala Regională. Acesta a anunțat că CJ va cumpăra o clădire pentru instituțiile regionale. Preşedintele CJ Braşov a declarat că judeţul în judeţul nostru ar trebui să fie capitala Regiunii Centru.

„Cred că acesta ar trebui să fie obiectivul nostru. Suntem ce mai important judeţ din Regiunea Centru. Avem cea mai puternică universitate, din punct de vedere turistic suntem cea mai importantă atracţie din România, iar acestea sunt câteva dintre motive pentru care Braşovul ar trebui să devină centru regional”, a declarat Adrian Veştea pentru bzb.ro.

Brașovul se pregătește să fie capitală regională. Cumpără o clădire pentru sediu. Ce spune Sibiul despre Brașov. „Primar dovedit corupt, administrație defectuoasa. ... Clar o administrație brașoveană peste întreaga regiune nu este binevenita...” 1

Declarațiile lui Veștea au declanșat comentarii la Sibiu.
Sibian SB, în Turnul Sfatului:
1.Sibiul are oameni cu caracter mai puternic.
2. Sibiul are aeroport internațional, unul cu un succes chiar ok.

3. Sibiul are autostrada care leaga orașul de vama cea mai importanta din Ro (Nadlac), vama aflata pe granita dinspre lumea civilizata. Totodata e mai aproape de aceasta cu vreo 140 km decat Bv.

4. Sibiul a dat un presedinte (de succes, pt atributiile pe care le-a avut, oricat ar zice iubitorii de ciuma comunista ca iohanis nu le-a marit el alocatia, sau alte aberatii care nu tin de funcția lui). Posibil chiar sa dea si un premier.

5. Orașului încă ii se zice Sibiu (chiar si cu unii vâlceni și olteni mutati aici), fata de Iașov. Si oricum, valcenii au venit aici la munca, nu la furat, dpmdv se comporta f ok (chiar daca dau prea multi bani pe bmw)

6. Poziția orașului in eventuala viitoare regiune este mai buna decat a Bv-ului.
7. Istoric și cultural Sibiul bate Brașovul fara dubii.
8. Sa continui cu alte 70 de plusuri pt orașul Sibiu capitala regionala?

Jacobus Hentmanisse: „Sa zicem…altele ar fi problemele Bv-ului:
-primar dovedit corupt, administratie defectuoasa. Orasul se dezvolta din capital privat, inertie, oarecum ca si noi. Clar o administratie brasoveana peste intreaga regiune nu este binevenita.

-merg pe ideea comunista ca cel mai mare trebuie sa fie capitala. In marile democratii nu cele mai mari orase sunt capitale regionale, in unele cazuri chiar capitale de stat.

-clar mult mai conectati la Bucuresti; Sibiul la occident
-istoric vorbind, Brasovul niciodata nu a fost vreo capitala sau vreun centru important, precum Cluj, Sibiu, Alba Iulia, Timisoara. Exceptie Stalin sun comunism. S-au retras la un moment dat si din Universitatea saseasca/parlament, cu centrul la Sibiu.

-tot istoric vorbind, avand legatura cu cele de mai sus, la intrarea Transilvaniei sub administratie habsburgca, Brasovul a trebuit ars pt. ca s-a opus (marele incendiu din 1689). Ars de catre armata habsburgica. Sibiul fiind declarat capitala principatului.

-acum Brasovul este cam in situatia punctului de deasupra, Sibiul foarte pro occident vs un Brasov blocat in anii ’90 cu administratie corupta.
-pozitia excentrica in regiune, conectivitate la restul regiunii (slaba)
-cel mai potrivit oras pt. capitala regionala, strict geografie, este Sighisoara.

Previous Story

Foto Brașov. Sala Polivalentă construită în mlaștină? Arhitectul Gruia Hilohi: „Gropile Şprenghiului – o mare întindere de mlaştini şi lacuri naturale cu izvoare bogate, azi amplasament cu teren dificil de fundare, dorit pentru o inutilă şi supercostisitoare mega-construcţie care se va folosi poate de câteva ori pe an. 1) În anii 1930 …”

Next Story

Arhitectul Gruia Hilohi: „Braşovul – oraş cultural, mânca-ţ-aş. Fiind înfrăţiţi cu Bucureştiul lui Firea, o nouă statuie se ridică (din bani publici?) la Braşov, evident pe şestache….Fraţii Lapedatu merită stima noastră, dar s-au născut la Săcele, nu la Braşov, şi au profesat şi s-au realizat la Bucureşti, nu în Ardeal. Dar totuşi,…”